Radnici Đure Đakovića i dalje bez plaće

Vijesti 11. pro 201911:07 > 11:16
(ilustracija)

Vodstvo HSS-a je na konferenciji za medije održanoj u Hrvatskom saboru upozorio na probleme u Đuro Đaković Grupi čiji radnici još uvijek nisu dobili plaće.

Davor Vlaović, zamjenik predsjednika HSS-a, je tijekom konferencije za medije u Hrvatskom saboru upozorilo na činjenicu kako radnici Đure Đakovića još uvijek nisu primili plaću te kako se unosi razdor među radnike.

“Vlada nije odreagirala od mjeseca srpnja kada je jedna od banaka odustala od financiranja društva. Vlada je odreagirala samo kad su radnici izašli na ulice”, kazao je Vlaović.

VEZANE VIJESTI

Dodao je kako se sve ponovilo s plaćom za listopad, nakon što je radnicima isplaćena plaća za rujan zbog koje su i štrajkali.

“Ali se to evo ponovilo za listopad – još uvijek nije isplaćena plaća, iako je ministar Horvat najavio da će biti. Sramotno je da se pravi razdor među radnicima, da će se dijelu radnika isplatiti plaće, dijelu ne.”

“Oni samo traže što su zaradili. Sramotno je da se njih dijeli. Tražimo u ime HSS-a i svih radnika da im se isplati plaća.”

“Sramotno je da rade za plaće od 3.500 do 4.000 kuna i da za njihove plaće nema, a mislim da zaslužuju i božićnicu.”

Kazao je i kako traže da se Đuro Đaković Grupa dokapitalizira s 200 milijuna kuna te da se nađe dugoročno rješenje za tu firmu.

“Tražimo 200 milijuna kuna za dokapitalizaciju Đuro Đaković Grupe i da se nađe i dugoročno rješenje i za poslove i financiranje društva, ako ima za druge firme.”

#related-news_0

Zaljučno je pozvao i županiju i grad Slavonski Brod da izdvoje dio sredstava iz svojih proračuna za plaće i božićnice radnicima.

Podsjećamo kako su se problemi u “Đuro Đaković grupi” pojavili u srpnju zbog nedostatka novca za financiranje proizvodnje. S tvrtkom je suradnju prekinula i Zagrebačka banka, koja je u proteklom razdoblju osiguravala obrtna sredstva.

U listopadu tijekom štrajka država je radnicima obećala pomoć u prevladavanju trenutačne krize. Tada je rečeno nekoliko puta kako je u “Đuri Đakoviću – Specijalnim vozilima” pri kraju posao koji bi trebao osigurati isplatu plaća, a od države se tražila pomoć da pronađe banku koja će dalje pratiti financiranje proizvodnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.