Prekrasna poruka premijera o dopunskom, zašto nije prihvatio naš prijedlog?

Vijesti 12. pro 201911:03 > 11:14
N1

Gost N1 Studija uživo bio je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja. Komentirao je jučerašnju najavu premijera Plenkovića oko rješavanja problema plaćanja dopunskog zdravstvenog osiguranja i poruke koju je uputio Hrelji.

“Prekrasna poruka gospodina premijera koji na neki način najavljuje sumrak demokracije, on bi se dogovarao s udrugama oko rješenja koje treba riješiti zakonodavna vlast, a u isto vrijeme je odbio naš prijedlog upućen u Sabor još 15. svibnja, ako je ljubomoran, neka prepiše taj prijedlog zakona i nazove ga HDZ-ov prijedlog, Miki Mausov prijedlog i mi ćemo povući svoj, samo neka riješii problem.

Naš ego je miran, ne želimo slavu nego samo rezultat u korist građana Republike Hrvatske”, komentirao je predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hreljanajavu premijera Plenkovića oko rješavanja problema prihodovnog cenzusa i umirovljenika koji zbog toga moraju plaćati dopunsko zdravstveno osiguranje.

Kaže i da mirovine rastu jer je to zakonska obveza svakle Vlade, a ne zato što, kako je premijer ustvrdio jučer, zbog mirovinske reforme.

“O tome kada i hoćemo li dolaziti njemu pod prozor odlučit ćemo kada vidimo što je to dogovorio s udrugama”, rekao je i još jednom podsjetio da je zakonski prijedlog HSU-a oko dopunskog zdravstvenog premijer “odbacio s gnušanjem.”

Istaknuo je da se mora riješiti problem prihodovnog cenzusa jer primjerice i božićnica koju daju pojedine jedinice lokalne samouprave ulazi u cenzus pa ljudi zbog 50 lipa prelaze prihodovni cenzus i zbog toga moraju platiti 800 kuna godišnje za dopunsko zdravstveno.

Podsjeća i da se cenzus već godinama nije mijenjao i prilagođavao realnom stanju u Hrvatskoj.

Hrelja je komentirao i predsjedničku utrku u kojoj njegova stranka podupire Zorana Milanovića. “Umirovljenici mogu presuditi da Zoran Milanović pobijedi”, smatra on i dodaje da je Milanović među tom populacijom iznimno popularan.

Savjetovao mu je da se više obrati umirovljenicima i govori o nečinjenju svih vlasti po pitanju umirovljenika. Smatra da može govoriti i o razdoblju kada je bio premijer jer vjeruje da su puno učinili za njih u kontekstu okolnosti u kojima su radili.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram