Vozačica koja se zabila u ugostiteljski objekt ispitana u državnom odvjetništvu

Vijesti 15. pro 201922:11 > 22:16
MUP

U Županijskom državnom odvjetništvu u Puli u nedjelju navečer ispitana je vozačica (28) osobnog automobila koja se pod utjecajem alkohola zabila u ugostiteljski objekt u Labinu, gdje je poginuo 34-godišnjak a četiri osobe su ozlijeđene, te je ponovno vraćena u pritvorsku jedinicu PU istarske, potvrđeno je u policiji.

Ispitivanje u Županijskom državnom odvjetništvu trajalo je svega četrdesetak minuta nakon čega je 28-godišnjakinja iz Medulina ponovno vraćena u pritvorsku jedinicu istarske Policijske uprave, a sutra će biti prepraćena kod suca za istrage koji će odlučiti hoće li joj biti određeno zadržavanje u istražnom zatvori ili će biti puštena na slobodu.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu, poginuo je 34-godišnjak iz Labina, gost Rock Caffea, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene. Dvije su s težim ozljedama prevezene u riječki KBC, dok su ostale dvije, s lakšim ozljedama nakon nesreće zbrinute u Puli.

Teška nesreća dogodila se u središtu Labina, a skrivila ju je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola.

VEZANA VIJEST

Ona je dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u skupinu posjetitelja.

Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda umro 34-godišnjak iz Labina.

Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije.

U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su gosti kafića, 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji iz Svete Nedelje i 29-godišnjaku iz Raše koji su lakše ozlijeđeni i pušteni su kući.

Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je u 3.20 sati uhitila 28-godišnju vozačicu iz Medulina te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje. Kako je navela policija, s njom je u automobilu kao suvozač bio 30-godišnjak iz okolice Marčane.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.