Pernar: Sinčić je u jednom trenutku krenuo u moju političku likvidaciju

Vijesti 17. pro 201911:50 > 12:02
N1

Saborski zastupnik i jedan od 11 kandidata u utrci za Pantovčak Ivan Pernar za Večernji list otkrio je što misli o Mislavu Kolakušiću, podršci koju je njegova bivša stranka pružila Kolakušiću, te o NATO savezu.

“Kao što je nekad bio Božo Petrov, sada je Mislav Kolakušić miljenik medija. I tako su mediji agresivnim guranjem ga na kraju i progurali. Božo Petrov nije rastao od protestnih birača. On je kao i Kolakušić bio pozivan u sve medije i zato Kolakušiću i raste potpora”, kazao je dodajući da nije točno da je Kolakušić onaj tko je protiv establišmenta, jer da je to istina mediji mu ne bi davali prostora, a pogotovo ne javna televizija. Dodao je i da njemu mediji nikad nisu davali takav prostor, čak niti kada je prema anketama imao podršku koju sada ima Kolakušić.

“Da ovisim o medijima, ja ne bih postojao. Isključivo postojim zahvaljujući društvenim mrežama. Ja sam za medije osoba koju ne mogu izbjeći silom prilika”, kazao je Pernar za Večernji list.

Upitan što misli o podršci njegove bivše stranke Mislavu Kolakušiću rekao je kako je Kolakušić ranije bio protiv Živog Zida.

“Mislav Kolakušić je prije govorio protiv Živog zida, a Sinčić da Kolakušić predstavlja isti taj sustav protiv kojeg se mi borimo. Time je Sinčić pljunuo na sve što je radio, a na listiću neće čak niti pisati ispod Kolakušićevog imena ime stranke”, kazao je Pernar.

Istaknuo je da je Sinčić u jednom trenutku krenuo u njegovu političku likvidaciju te da se od tada stranka prestala zalagati za ono što se do tada borila te je počela gubiti podršku. Kao jednu od vrlo važnih stvari ističe i važnost legalizacije konoplje. Kaže kako želi da Hrvatska postane zemlja prepoznatljiva po potpuno slobodnoj prozivodnji i konzumaciji te biljke.

“Kada je konoplju nemoguće dobiti bez nadoplate onda nemamo o čemu razgovarati, nema druge opcije”, dodaje Pernar.

Europska unija će, prema njegovom mišljenju, ići prema sve većemu totalitarizmu, a NATO savez “sije smrt po svijetu” zbog čega Hrvatska treba izaći iz tog saveza. Upitan što smatra, tko bi onda trebao braniti Hrvatsku, odgovorio je da je prvo važno vidjeti gdje uopće leži ugroza, ali je dodao i da je spreman sam ići u rat ako bi Hrvatska bila ugrožena.

“Svaki čovjek koji voli svoju zemlju spreman je braniti svoju zemlju s puškom u ruci, ali ne bih otišao u Litvu ili neku drugu zemlju”, kazao je Pernar.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.