Socijalna samoposluga u Splitu već u startu opravdala ime

Vijesti 04. svi 201513:57 > 13:59
Tom Dubravec / CROPIX

Od ovog ponedjeljka 400 socijalno najugroženijih pojedinaca i obitelji s područja grada Splita i bliže okolice moći će koristiti usluge Socijalne samoposluge SolidarnoST, otvorene u Gundulićevoj 22, u sklopu Centra za beskućnike koje vodi Udruga MoST.

Prvi korisnici koji su stigli u prostorije MoST-a, i to nakaon medijske gužve, mogli su odabrati neke od prehrambenih i higijenskih proizvoda, potrepština za bebe, školskog pribora i proizvoda za domaćinstvo. Velika je to stvar jer je riječ o ljudima koji žive na rubu gladi, a među njima je i određen broj male djece.

”Bio bih najsretniji da grad uopće nema potrebu za otvaranjem ovakve samoposluge, ali kako potrebe itekako ima, drago mi je što se Grad Split uključio kao stalni partner Udruge MoST, te ćemo napraviti sve da ovaj projekt funkcionira neprestalno, sve dok bude potrebe za njim.

PROČITAJTE JOŠ

”Zabrinjava me stvarno stanje koje će se tek pokazati kroz rad ove samoposluge jer već sada imamo oko 1900 korisnika raznih socijalnih usluga Grada Splita, a procjene su da oko 5 tisuća građana ima potrebe za raznim oblicima pomoći. Zato se trebamo usmjeriti na projekte i razvoj gospodarstva kako bi nam se socijalna slika popravila”, kazao je gradonačelnik Ivo Baldasar na otvaranju SolidarnoST-i, samoposluge koja je već u startu opravdala svoje ime.

Naime, tijekom protekla dva mjeseca u ovaj humanitarni projekt uključio se jako velik broj partnera, volontera, donatora koji su animirali svoje bližnje, susjede, kolege na poslu, te su na razne načine sudjelovali u realizaciji ovog dućana, piše Slobodna Dalmacija.

Socijalna samoposluga biti će otvorena prvog radnog tjedna u mjesecu, a po potrebi i češće, dok će se u preostale dane prikupljati donacije za popunjavanje polica.

Pogledajte priču iz Splita.