"Snaga građana je na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije"

Vijesti 21. pro 201913:19 > 22. pro 2019 07:44
Ilustracija

Iz Transparency Internationala Hrvatska pozvali su u subotu građane da izađu na izbore poručivši da je njihova snaga na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije, a sve sudionike izbornog procesa da posao odrade pošteno i transparentno.

“Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije. Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti, ali istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama. 

VEZANA VIJEST

Prije svega akteri, uključujući i medije i udruge koje nadgledaju izborni proces, moraju biti svjesni velike moralne odgovornosti da svoj posao odrade pošteno i transparentno prema svima kako se ne bi stvorio dojam da se manipulira voljom birača“, poručila je predsjednica TIH-a Davorka Budimir na dan izborne šutnje, a uoči otvaranja birališta.

Predsjedničku izbornu kampanju koja je završila za prvi izborni krug iz TIH-a su ocijenili razočaravajućom jer su izostale rasprave o važnim društvenim problemima, ulozi predsjednika države i načinu kako život u Hrvatskoj učiniti pristojnim, poštenim i pravednim.

U priopćenju su izvijestili da će u nedjelju, 22. prosinca, na dan izbora TIH biti dostupan i otvoren za sve zainteresirane te da ih se može kontaktirati putem telefona 01/4830 653 ili 091 2232 011, društvenih mreža i elektroničke pošte [email protected].

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram