Marčelja o padu podrške predsjednici: "Moramo paziti što pričamo, što obećavamo"

Vijesti 03. sij 202010:30 > 10:47
N1

Robert Marčelja, načelnik rodnog kraja aktualne predsjednice - općine Jelenje i član PGS-a, na predsjedničkim izborima podržava Zorana Milanovića.

Kolinda Grabar-Kitarović u prvom krugu predsjedničkih izbora u općini Jelenje dobila je protukandidata Zorana Milanovića s deset posto razlike, dok je na izborima prije pet godina tamo imala daleko veću prednost pred Ivom Josipovićem. Ovako je to prokomentirao načelnik općine Robert Marčelja:

“Od prošlih izbora prošlo je pet godina, došlo je i do promjena u lokalnoj samoupravi. Na prošlim izborima naši mještani dali su povjerenje PGS-u sa partnerima, jedan od njih je i SDP. To je signal da se stvari u ovoj općini mijenjaju. Da li će se to pretočiti i nacionalno, vidjet ćemo u nedjelju.”

VEZANA VIJEST

“Ljudi žive svoje živote, svi imamo jedan cilj, treba se bolje i kvalitetnije živjeti. Moramo paziti što pričamo, paziti što obećavamo i da to bude realno i da na kraju to birači mogu izmjeriti i podržati ili se odlučiti za drugi smjer”, dodao je.

Na upit da li Grabar-Kitarović nije pazila što je govorila, kazao je: “Nisam radio analizu cijelog mandata. Njezina izjava, još s inauguracije, da ćemo biti najrazvijenija država je simptomatična. U žaru borbe u kampanji se svašta može reći i pretjerati.”

Upitan je li Grabar-Kitarović pomogla općini, odgovorio je:

“Susreo sam se s njom u dva navrata. Više od protokola nismo uspjeli. Njezina ingerencija nije takva da može biti u izvršnoj vlasti i na taj način pomagati. Bila je pokrovitelj raznih manifestacija i događanja.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram