Kosor: "Žestoki fajt u političkoj borbi nije seksizam nego politički okršaj"

Vijesti 03. sij 202011:29 > 11:45
N1

Bivša premijerka i izborna analitičarka N1 Jadranka Kosor u N1 Studiju uživo prokometirala je nastupe predsjedničkih kandidata u sinoćnjoj debati

Jadranka Kosor na samom se početku osvrnula na predsjedničke izbore od prije pet godina, kada je Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila Ivu Josipovića. Smatra da su sučeljavanja bila ključna. “Čini mi se da su na prošlim izborima presudila sučeljavanja, naravno, uz birače u BiH”, rekla je.

“Jučer je bilo vrlo zanimljivo. Dominirao je Zoran Milanović. Uspio je popraviti relativno loš nastup iz prethodnog sučeljavanja. Bio je smiren, uspio je savladatai sebe i bio je vrlo argumentiran. S druge strane gospođa Grabar-Kitarović se pogubila u nekim važnim segmentima. Nakon pet godina mandata i dubokog političkog iskustva prije toga pokazala je da ne zna kako se puni proračun. Rekla je da je punjenje porezima zastarjelo”, prokomentirala je predsjedničke kandidate.

VEZANE VIJESTI

Kosor smatra kako je Grabar-Kitarović na jučerašnjem sučeljavanju govorila “na razini potpuno nepriličnoj političkoj razini – ‘kad biste vi znali Milanoviću što sam ja čula o vama da govore drugi’…

“Predsjednik države i predsjednik Vlade, bez obzira iz kojeg miljea dolazili, moraju se međusobno u inozemstvu podupirati, nema tračanja i ogovaranja vlastitog premijera ili vlastite predsjednice države. Vani se štitimo iz sve snage jer predstavljamo državu”, istaknula je bivša premijerka.

“Sve je zasjenio incident sa savjetnikom Grabar-Kitarović”

“I naravno, sve je zasjenio incident njezinog savjetnika. Ponovno savjetnici u važnoj ulozi u kampanji, odnosno sučeljavanjima. Prethodni put savjetnica ulazi u režiju, prekida sučeljavanje, ovaj puta savjetnik koji tamo ne bi smio biti, jako neobično. Govorim više o njoj jer je aktualna predsjenica i predstavlja državu”, kazala je Kosor pa se dotaknula i Milanovića.

“Milanović se jako čuvao seksizma. Žestoki fajt u političkoj borbi kad je jedan kandidat muškarac, a drugi žena, nije seksizam nego je politički okršaj. On tu nije prešao granicu ni crtu. O ovom će se sučeljavanju još dugo pričati”, naglasila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram