Mesić: "Moglo se to očekivati, predsjednica je previše estradizirala funkciju"

Vijesti 05. sij 202019:54 > 20:03
N1

Naša reporterka je na zagrebačkoj Trešnjevci o rezultatima izbornih anketa razgovarala s bivšim predsjednikom Stipom Mesićem.

Objavljeni su prvi službeni nepotpuni DIP-ovi rezultati izbora. Prema njima Zoran Milanović osvaja 431.861, a Kolinda Grabar Kitarović 367.752 glasova.

Što se tiče “mini-stožera” bivšeg predsjednika na Trešnjevci, “mogu reći da su svi zadovoljni”, kazao je bivši predsjednik Stipe Mesić.

Rekao je i smatra li da se nešto značajno može promijeniti po pitanju izlaznih anketa.

“Pa ta razlika je dosta velika, teško je tu bilo što više promijeniti. Može se par postotaka više ili manje, ali to ne mijenja krajnji rezultat.”

VEZANE VIJESTI

“Ja sam uvjeren da će to ostati imam puno utakmica u nogama, pa prema tome znam otprilike kako to krene i ide dalje. Moglo se to očekivati. Naime, građani su željeli promjene, jer dosadašnja predsjednica je previše estradizirala svoju funkciju, prestala je imati funkciju predsjednice, predstavljala je više folklor.”

Dodao je i sljedeće: “Od prvog dana kada je izabrana, kada je krenula po županijama, nosila zastave, dočekivali su je s himnom, to je jednostavno bila izborna kampanja od prvog dana, ali to nije moglo dovesti do rezultata.”

Odgovorio je i što smatra kakav bi Zoran Milanović mogao biti predsjednik.

“Ja mislim da će on biti dobar predsjednik. Prije svega, bio je premijer, zna mehanizme i što je radio dobro, gdje je učinio eventualno greške. Ali kaže se ako čovjek zna gdje je pogriješio, onda uvijek zna gdje može irpraviti. Ja mislim da je on toga svjestan i mislim da je u ovoj kampanji pokazao neku zrelost.”

Zaključno je rekao što smatra kako će se ovakvi rezultati odraziti na događaje u HDZ-u.

“Mislim da to neće tako biti kao što se sada kalkulira, da će to previše utjecait na Andreja Plenkovića. Ja čak mislim da je to za njega jedno veliko olakšanje, on će dobiti čovjeka koji zna posao, koji zna ulogu predjsednika i lakše će surađivati nego s ovom estradiziranom predsjednicom”, rekao je zaključno bivši predsjednik Stipe Mesić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram