Sastali se Grabar-Kitarović i Milanović, a glavna tema primopredaja vlasti

Vijesti 08. sij 202015:36 > 15:40
Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i izabrani predsjednik Zoran Milanović susreli su se po prvi put nakon završne debate u petak.

Nakon što je  Jutarnji listobjavio da je došlo do sastanka danas poslijepodne između predsjednice u odlasku Kolinde Grabar-Kitarović i izabranog predsjednika Zorana Milanovića on se i sam oglasio na Facebooku. 

U kratkoj objavi napisao je da se sastao s predsjednicom i da su odražli radni sastanak na kojem su razgovarali o tranziciji predsjedničke dužnosti.

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u Uredu predsjednice Republike izabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. Prilikom susreta razgovaralo se o tranziciji predsjedničke dužnosti”, kratko su priopćili iz Ureda predsjednice.

Grabar-Kitarović je još u izbornoj noći izjavila da će se sastati s Milanovićem i da će surađivati u prijenosu vlasti. On je pak jučer na novinarsko pitanje bi li podržao prijedlog Vlade da se Grabar-Kitarović imenuje za veleposlanicu odgovorio potvrdno.

VEZANE VIJESTI

Pripreme za prijenos vlasti već su počele. Datum inauguracije novog hrvatskog predsjednika – još nije određen. No mora se održati do 18. veljače. Zoran Milanović i njegova obitelj dobili su policijsku zaštitu još u izbornoj noći.

U Uredu predsjednice na odlasku poručuju da su u kontaktu s njegovim ljudima te da će primopredaja biti obavljena do 18. veljače. Poručuju da će do primopredaje vlasti Milanoviću, bude li mu to potrebno za rad, ponuditi Vilu Prekrižje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram