Zagrebački HDZ predsjednici posebno zamjera što je Bandiću poslala tortu

Vijesti 13. sij 202014:50 > 14:56
Goran Stanzl/PIXSELL

Sve HDZ-ove županijske organizacije kao i zagrebački gradski HDZ danas središnjici stranke trebaju predati političke analize rezultata predsjedničkih izbora kako bi vrh HDZ dokučio zašto je njihova kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović izgubila izbore.

 Rezultati izbora trebali bi se analizirati na sjednici Predsjedništva krajem ovog tjedna. Zagrebački HDZ, kao najveća stranačka organizacija, u svojoj se analizi, neslužbeno doznaje N1, nije libio navesti i “grijehe” aktualne predsjednice koji su doprinijeli njenom porazu. Tako su pod prvom točkom svoje analize naveli predsjedničine gafove, posebno apostrofirajući to što je Milanu Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku i partneru HDZ-a, za rođendan poslala tortu (prije prvog kruga) i što mu je pjesmom čestitala rođendan na Broćanskoj večeri u Zagrebu, potvrdilo nam je više izvora.

VEZANE VIJESTI

 “Nije Bandić tjerao predsjednicu da mu pjeva i šalje tortu”, rekli su nam u zagrebačkom HDZ-u.

Osim toga, zagrebački HDZ-ovci predsjednici su zamjerili i što se u Zagrebu tijekom kampanje za predsjedničke izbore minimalno pojavljivala. Tako navode da je, osim središnjeg skupa uoči prvog kruga izbora u Ciboni, imala još jedan skup u Sesvetama, da je “dvije minute” bila u Zagrebu kada je prije prvog kruga vlakom iz Velike Gorice došla u metropolu te da je na Cvjetnom trgu, uoči kampanje, dala potpis za svoju kandidaturu.

Zagrebački HDZ-ovci ističu kako je izbornom porazu pridonijela i cjelokupna situacija s Milanom Bandićem, čije je probleme s koruptivnim aferama i Uskokom posebno u kampanji apostrofirao Dario Juričan.

U zagrebačkom HDZ-u tvrde, pak, da je gradska organizacija od svih HDZ-ovih organizacija u drugom krugu ostvarila najveći učinak, premda je Milanović od 100.000 glasova prednosti oko 70.000 osvojio baš u Zagrebu, jer je Grabar-Kitarović u prvom krugu osvojila 74.000 glasova u Zagrebu, dok se u drugom krugu broj glasova udvostručio, odnosno iznosi 154.000.

“Naš učinak je u drugom krugu sto posto veći nego u prvom. A budući da zagrebački HDZ ima 17.800 članova, to bi značilo da je svaki član na birališta doveo još devet birača”, računaju u zagrebačkom HDZ-u.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.