Prvi koalicijski sastanak nakon izbora, sastaju se i klubovi HNS-a i HDZ-a

Vijesti 14. sij 202008:32 > 08:53
N1

U 18 sati najavljen je prvi sastanak vladajuće koalcije nakon predsjedničkih izbora. Sastanak se događa u trenutku sve glasnijih kritika dijela HDZ-ovaca upućenih Milanu Bandiću i zamjerki predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović zbog povezanosti s njime. Hoće li premijer Andrej Plenković braniti nestranačku ministricu iz HNS-ove kvote Blaženku Divjak povodom SDP-ove inicijative za opoziv još je jedno pitanje koje bi se moglo naći na dnevnom redu sastanka.

Nakon dana provedenog u Strasbourgu, gdje predstavlja hrvatske priroritete predsjedanja Vijećem Europske unije, premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković  u 18 sati održat će prvi koalicijski sastanak nakon predsjedničkih izbora. 

Prije toga održat će se sastanak užeg kabineta Vlade, a za petak zakazana je nova sjednica Predsjedništva HDZ-a, nakon prošlotjedne na kojoj je dogovoreno da će sve županijske organizacije napraviti svoju političku analizu, pogledati gdje su razlike u brojevima u odnosu na izbore 2014./2015., posebno s naglasakom na urbane cjeline jer su vidjeli određenu evoluciju na biračkom tijelu.

N1

Nakon poraza na predsjedničkim izborima, sve su glasnije kritike pojedinih HDZ-ovaca prema koalicijskom partneru Milanu Bandiću.

Eurozastupnik HDZ-a Tomislav Sokol jučer je u našem programu pojasnio Facebook objavu da “Milan Bandić nije budućnost Zagreba” ustvrdivši da je mislio kako HDZ mora izaći iz sjene Milana Bandića.

I zagrebački HDZ, doznaje N1, kritizirao je predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović zbog njezine povezanosti sa zagrebačkim gradonačelnikom. Posebno su joj zamjerili slanje torte.

Sjednice Klubova zastupnika u Saboru

Uoči početka zasjedanja Hrvatskog sabora sjednice klubova zastupnika najavili su i u HNS-u i HDZ-u. 

Iza 14 sati predviđene su izjave o zaključcima sjednice HNS-a o kojima će izvijestiti predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak i predsjednik Kluba zastupnika HNS-a u Saboru Milorad Batinić

Za izjave će biti dostupna i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.