VIDEO Pitali smo Lovru Kuščevića kako će glasati o opozivu Blaženke Divjak

Vijesti 15. sij 202010:35 > 10:37
N1

Bivši ministar uprave i saborski zastupnik HDZ-a, Lovro Kuščević, u Saboru je za N1 komentirao raspravu o ministrici obrazovanja, Blaženki Divjak, zašto misli da HNS-u nije mjesto u Vladi te podržava li Vladu Andreja Plenkovića.

Kuščevića je naša reporterka Iva Puljić Šego upitala hoće li svi u HDZ-u podržati ministricu Divjak.

VEZANE VIJESTI

 “Svi smo svjesni njezinog rada, nerada HNS-a, tako da prepustit ćemo ipak da svaki saborski zastupnik razmišlja svojom glavom i glasa onako kako mu savjest nalaže”, rekao je Kuščević.

Upitan kako će on glasati, Kuščević je rekao da će danas čuti raspravu i argumente, nakon čega će biti pametniji i donijeti pravu odluku.

“Ne znam kako drugi kolege razmišljaju, no vjerujem da svaki saborski zastupnik ima svoju glavu, dobro razmišlja i da će donijeti pravu odluku”, rekao je Kuščević.

Komentirao je i izjavu šefa HNS-a, Ivana Vrdoljaka, koji je rekao ako ministrica Divjak ne dobije povjerenje u Saboru, da ga neće dobiti ni HNS. “Odlazak HNS-a iz Vlade bila bi dobra stvar, no ja ne vjerujem da će se to dogoditi”, rekao je Kuščević.

Što se tiče unutarstranačkih izbora u HDZ-u, bivši politički tajnik te stranke rekao je da je odluka kad će se oni održati na Predsjedništvu HDZ-a. “Ja više nisam član Predsjedništva. Mislim da nije toliko presudno hoće li se dogoditi unutarstranački izbori prije ili poslije parlamentarnih izbora”, rekao je Kuščević.

Naša ga je reporterka upitala hoće li se on kandidirati na neku od funkcija.

“Pa polako. Razgovarat ćemo sa svim kolegicama i kolegama u stranci, ja sam trenutno član središnjeg odbora, izabran s najviše glasova prije nekoliko godina i siguran sam da ima prostora i za neku stranačku poziciju”, rekao je Kuščević.

Komentirajući izjavu Milijana Brkića, koji je rekao da šef SDP-a, Davor Bernardić relativizira tvit o Udbi koji je napisao šef HSS-a, Krešo Beljak te da stoga Bernardić nikad neće biti hrvatski premijer, Kuščević je rekao da Bernardić nije osoba za premijera.

“Jedna od najgorih tragedija koja se mogla dogoditi hrvatskom narodu je upravo Jugoslavija i upravo komunistički režim i akcija koju je Udba provodila nad svim hrvatskim građanima, koji su tada bili državotvorni, koji su razmišljali hrvatski, ja bih tako kazao. Mislim da gospodin Bernardić nije osoba za premijera i mislim da njegove izjave ne treba uopće ozbiljno shvaćati”, rekao je Kuščević.

HDZ-ovac je za N1 otkrio i podržava li Vladu Andreja Plenkovića.

“Ja svakako podržavam Vladu Andreja Plenkovića, zaista mislim da je to jedna od najboljih vlada koja se dogodila Republici Hrvatskoj, puno radi, veliki su rezultati. Uostalom, treba i ovo predsjedanje odraditi na miru. Moj stav prema HNS-u, prema njihovom učešću u radu ove Vlade nema veze s radom Andreja Plenkovića, čiji rad podržavam”, rekao je Kuščević, dodavši da nema ništa protiv ministrice Divjak, ali da misli da HNS-u nije mjesto u koaliciji s HDZ-om.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.