Iznuđivali, prijetili, pa pucali u kuću žene zbog nepostojećeg duga

Vijesti 19. sij 202019:18 > 19:22
N1

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici ispitalo je troje koji su iznuđivali, prijetili i napali 38-godišnju ženu zbog nepostojećeg duga. Iako je zatraženo određivanje istražnog zatvora, sudac istrage ih je pustio na slobodu uz mjere opreza redovitog javljanja u policiju i zabrane približavanja žrtvi.

Troje hrvatskih državljana starosti 37, 34 i 40 godina sumnjiče se za iznuđivanje, prijetnju i napad na 38-godišnjakinju zbog nepostojećeg duga.

Naime, nakon što je 37-godišnjaka carinska uprava kaznila za prekršaj u njegovom ugostiteljskom objektu novčanom kaznom od 56.000 kuna, njih troje su smatrali da tu kaznu treba platiti 38-godišnjakinja koja je tamo radila kao konobarica.

37-godišnjak je smislio plan i kazao drugima kako, gdje i kada će prestrašiti konobaricu. 17. listopada su ispred njezine kuće ostavili upaljen lampion, a 22. listopada su joj u poštanski sandučić ubacili osmrtnicu s napisanim njezinim imenom i tekstom “preminula zbog dugovanja u 38. godini”.

Potom su 25. listopada na prozoru njezine kuće ostavili upaljeni lampion za koji je bila zakačena plastična dječja igračka u obliku ručne bombe.

Ni tu se nisu zaustavili već su se 34-godišnjak i 40-godišnjakinja 1. studenog oko 1:10 dovezli automobilom do kuće 38-godišnjakinje. 34-godišnjak je tijekom vožnje ispalio više hitaca iz pištolja.

Jedan je metak probio roletu i staklo na spavaćoj sobi 38-godišnjakinje, a dva metka su probila staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj je bila devetogodišnja djevojčica.

Nakon ispitivanja, Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru prijedlog da se protiv 37-godišnjaka i 34-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i 40-godišnjakinju te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Bjelovaru nije usvojio taj prijedlog već je izrekao mjere opreza redovitog javljanja u PU Bjelovarsko-bilogorsku dva puta u tjednu, zabranu približavanja 38-godišnjakinji, ali i 40-godišnjakinji, na udaljenost ne manju od sto metara te zabranu uspostavljanja kontakata i održavanja veze s obje žene.

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici nastavlja s provođenjem dokaznih radnji u ovom predmetu, piše Dnevnik.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.