Plenković dobio i podršku Božidara Kalmete

Vijesti 21. sij 202014:14 > 14:23
Ilustracija

Od istaknutijih HDZ-ovaca u Zadarskoj županiji potporu premijeru i predsjedniku stranke Andreju Plenkoviću iskazao je načelnik Općine Jasenice Martin Baričević, a potom i Božidar Kalmeta.

Premijer Andrej Plenković u subotu je, na proputovanju za Split, brzinski posjetio Općinu Jasenice čiji je načelnik Martin Baričević iskoristio priliku i kao prvi od istaknutijih HDZ-ovaca u Zadarskoj županiji dao potporu Plenkoviću u predstojećim izborima za predsjednika HDZ-a. Mada Županijski odbor HDZ-a još uvijek nije otvorio temu unutarstranačkih izbora, pa ni “zauzeo stav” oko toga koga će od budućih kandidata podržati, Baričević je vjerojatno pogodio raspoloženje lokalnih članova stranke, piše Zadarski.hr.

VEZANE VIJESTI

Nisu svi visoko rangirani HDZ-ovci u Zadru zadovoljni Plenkovićem, ali po svim procjenama upravo aktualni predsjednik stranke može računati na većinsku potporu iz Zadra. Zato nikoga nije iznenadila objava Božidara Kalmete kako će i on stati iza Plenkovića.

“Bezrezervno podržavam Andreja Plenkovića u kandidaturi za još jedan mandat na čelu Hrvatske demokratske zajednice, kao što sam ga podržavao i kada se prvi put kandidirao. Radi se o modernom političaru, ovog časa bez konkurencije u Hrvatskoj, a moju potporu ima zbog više činjenica. Plenković vodi politiku Franje Tuđmana, politiku koja je bazirana na zaštiti državnih i nacionalnih interesa. HDZ vodi u pravom smjeru, kao modernu, stabilnu i snažnu stranku. Uz to, po svim pokazateljima, kao premijer vodi dosada najuspješniju hrvatsku Vladu i to na način da je Vladu “spustio među građane”: ni jedna dosadašnja Vlada nije u ovolikoj mjeri funkcionirala u izravnom kontaktu s biračima i svim razinama lokalne samouprave. I na koncu, Andrej Plenković je visoko pozicionirao Hrvatsku i u Europi i u svijetu, a njegov međunarodni ugled je neupitan, što jamči daljnji prosperitet Hrvatske”, rekao je Božidar Kalmeta, a prenosi Zadarski.hr.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.