HND odbio doći na Bandićev domjenak zbog solidarnosti s novinarima koje napada

Vijesti 22. sij 202008:19 > 08:28
Ilustracija

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko odbio je poziv na prijem za novinare koji je u utorak organizirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Ponašanje prvog čovjeka Zagreba prema novinarkama i novinarima već je dulje vrijeme krajnje neprihvatljivo, a posebice je zabrinjavajuće što su meta tih verbalnih napada najčešće žene.

“HND je u više navrata javno reagirao osudivši takvo ponašanje, ali je gradonačelnik Zagreba, unatoč osudama, nažalost nastavio s neprimjerenim ponašanjem prema našim kolegicama i kolegama, uvjeren u ispravnost takvog svog ponašanja.

S obzirom na sve navedeno, kao i na činjenicu da je HND prije nekoliko mjeseci javno pozvao na bojkot praćenja aktivnosti Milana Bandića, dolazak HND-ova predstavnika na prijem za novinare kod zagrebačkoga gradonačelnika bio bi potpuno pogrešan potez i obeshrabrujuća gesta prema našim kolegicama i kolegama koji su na vlastitoj koži osjetili svu količinu ružnog ponašanja Milana Bandića.

VEZANE VIJESTI

HND još jednom poziva novinarke i novinare te medije da se solidariziraju s našim kolegicama i kolegama koji su meta napada zagrebačkoga gradonačelnika”, stoji u priopćenju HND-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.