Premijer o šefu APN-a: Razgovarat ću sa Štromarom, vidjet ćemo što ćemo poduzeti

Vijesti 29. sij 202011:02 > 11:09
N1

Državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio zamjenik direktora te agencije, a danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić.

Kako je otkrio RTL, Žunić je moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima.

Pa što će premijer misliti o meni, majketi, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana”, rekao je Krešimir Žunić, HDZ-ov v.d. direktora APN-a u razgovoru s RTL-ovom novinarkom.

VEZANA VIJEST

Što premijer kaže o slučaju?

“Neobična izjava i cijela ta situacija, imat ću razgovor s ministrom Štromarom, vidjet ću o čemu se radi i što ćemo poduzeti. Nisam imao informacije o tome… Ništa dobro nisam vidio u tome”, rekao je Plenković u srijedu.

Na pitanje o jučerašnjem sastanku s Anušićem i Medvedom, kazao je da će sve o unutarstranačkim izborima reći na vrijeme. 

“Reći ćemo vam sve, ne bojte se, ima vremena. Izbori nisu još ni raspisani, ima još vremena”, kazao je Andrej Plenković.

Na pitanje bi li zaista uveo sigurnosnu provjeru za ministre, kazao je kako je to već objasnio.

“Sve što sam rekao jučer – stoji. Već sam objasnio kako to funkcionira. Ako imenujete ravnatelja, imate sigurnosnu provjeru, kod ministra toga nema. Ona ne postoji zakonski, a mi djelujemo po zakonu. Da je to zakonski moguće, napravili bi”, rekao je premijer.

Kazao je kako pitanje nekretninske afere bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića nije nešto što može utjecati na njega.

“To na mene ne može utjecati, jer ne mogu pratiti tko je što napravio privatno. Razmislit ćemo o unutarstranačkim procesima, o nekim filtriranjima”, rekao je Plenković.

Kazao je i kako će novi ministar Vili Beroš sutra biti predstavljen Odboru za zdravstvo.

“Beroš će sutra biti predstavljen na Odvoru za zdravstvo, očekujem da će dobiti povjerenje i da će dobro raditi svoj posao”, kazao je Plenković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.