Bandić: Supruga je novac dobila prodajom stana u Preradovićevoj

Vijesti 31. sij 202012:59 > 13:05
Igor Soban/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je u petak da je njegova supruga, koja u imovinskoj kartici nema prijavljene prihode, krajem prošle godine njihovoj kćeri kupila stan novcem od prodaje vlastitog stana, u Preradovićevoj ulici u Zagrebu.

Index je u četvrtak otkrio da je gradonačelnikova supruga Vesna Bandić krajem prošle godine kupila stan od gotovo 70 kvadrata u centru Zagreba, Trgu Petra Petretića, za 854 tisuće kuna.

Prema procjeni, njegova tržišna vrijednost dvostruko veća, a stan je kupljen od gradonačelnikova prijatelja i poduzetnika Željka Šelendića, koji je izravnom nagodbom dobivao poslove od grada Zagreba.

VEZANA VIJEST

Kupljeni stan sada je u vlasništvu kćeri Ana-Marije, a čak 720 tisuća kuna za taj stan Bandićeva supruga uplatila je u gotovini na Šelendićev račun.

Bandić je u petak ustvrdio da je njegova supruga taj stan kupila od novca dobivenog od prodaje vlastitog stana. Pojasnio je kako se radi o stanu u Preradovićevoj ulici, u kojemu se njegova supruga rodila, a oko kojega je vodila spor s investitorom.

“Kada je završen upravni spor, onda se mogla upisati i realizirati prodaja i nagodba s investitorom. Onog momenta kada se to dogodilo, a moja supruga dobila novce, onda smo mogli zatvoriti kredit za stan u Bužanovoj i pomoći kćerki da kupi stan”, kazao je Bandić.

Ustvrdio je da je procjenu vrijednosti stana koju je njegova supruga kupila kćeri, radio sudski vještak, kojeg je unajmio prodavatelj, ustvrdivši da je s njegovom imovinom sve transparentno.

#related-news_0

“Radi se o tipičnom spinu. U aferi koja potresa Hrvatsku zadnjih mjesec dana, trebalo je ubaciti malo Bandića, da se stvar malo zamagli”, rekao je.

Ustvrdio je da je on jedan od rijetkih dužnosnika u Hrvatskoj koji na vrijeme ispunjava svoje obaveze, te kako je Povjerenstvu za sukob interesa predao informacije o podrijetlu svoje imovine.

Iz Ureda gradonačelnika u međuvremenu je priopćeno kako je Povjerenstvo za sukob interesa potvrdilo da je Bandićeva prijava registrirana i valjano ispunjena.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.