Ilijaš o GUP-u: "Bandićeve amandmane ćemo pomno izanalizirati"

Vijesti 08. velj 202010:03 > 10:14
N1

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Kazimir Ilijaš u Novom danu govorio je o situaciji s Generalnim urbanističkim planom (GUP-om).

Za početak je prokomentirao je li ga Bandić iznenadio amandmanima.

“Ne bih rekao da nas je iznenadio, možda tolikim brojem amandmana. Ono što je proceduralno bitno da do zaključenja rasprave mogu se još dostaviti amandmani, a podneseni se mogu povući”, rekao je Ilijaš.

VEZANE VIJESTI

Nije dao konkretan odgovor hoće li podržati amandmane. “Imamo sjednicu Predsjedništva. Uzet ćemo u obzir analizu svih podnesenih amandmana i na temelju toga donijeti naše odluke”, kazao je dodavši kako je važno da se svi amandmani pomno izanaliziraju.

“Mislim da je dobro da su amandmani koje smo podnijeli prošli odbore. Kolegica iz oporbe je rekla da su amandmani HDZ-a korektni. Što se tiče amandmana gradonačelnika, odnosno njegovog Kluba, bitno je da se svi pomno izanaliziraju.”

Premijer Plenković, kaže, neće utjecati na odluku Predsjedništva gradske organizacije.

“Statutom je jasno određeno tko ima kakve ovlasti, predsjednik stranke je izvrstan pravnik, vjerujem da s te strane neće biti njegovih sugestija ili primjedbi. Uvijek voli saslušati, ali za sam utjecaj, sigurno se neće miješati”, zaključio je Kazimir Ilijaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.