Plenkovićev stožer: Kovač je kao međunarodni tajnik HDZ-a bio za Istanbulsku

Vijesti 12. velj 202019:43 > 19:48
N1

Iz Stožera Andreja Plenkovića poručili su u srijedu glede izjave Mire Kovača, kako je jasno da se Kovač - sudjelujući na konferenciji za novinare prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 2014., na kojoj se poziva na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije - opredijelio za ratifikaciju.

‘Sudjelujući na tiskovnoj konferenciji 25. studenoga 2014. prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, na kojoj se poziva na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije, jasno je svima da se Miro Kovač, tada kao međunarodni tajnik uime Predsjedništva HDZ-a – opredijelio za ratifikaciju te konvencije’, poručili su u srijedu iz Plenkovićeva Stožera za unutarstranačke izbore.

VEZANE VIJESTI

„To bi bio jedinstven primjer konfuzije da sudjeluješ na konferenciji na temu s kojom se ne slažeš. Ako se Kovač nije slagao s ratifikacijom, mogao je tada iznijeti svoj stav, ali nije, i danas više nikoga ne može uvjeriti u suprotno. Ovakvi nevješti pokušaji izvlačenja pokazuju da se Kovač srami svojih stajališta oko Istanbulske konvencije. Jednako kao što je lagao i mijenjao stajališta oko Generalnog urbanističkog plana”, poručili su iz Stožera Andreja Plenkovića na ranije današnje Kovačeve izjave.

Usto, ističi iz Plenkovićeva Stožera, već je pomalo ridikulozno da Kovač ponavlja laži Zorana Milanovića o tome da je, navodno, Plenković bio kritičar Franje Tuđmana.

„Kada Kovač već govori da je imao privilegije raditi u Uredu predsjednika Tuđmana, bilo bi dobro da se prisjeti privilegija radeći kao bliski suradnik bivšeg premijera Sanadera”, poručili su iz Stožera Andreja Plenkovića.

Iz Kovačeva izbornog stožera, nazvanog Opcija za promjene, ranije danas su priopćili kako najavljeni kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač ‘nikad nije podržavao niti tražio ratifikaciju Istanbulske konvencije, kako to opetovano i neistinito pokušavaju prikazati Andrej Plenković i njegov izborni stožer’.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.