Klauški: "Ured bivšeg predsjednika je utješna nagrada za onog tko izgubi izbore"

Vijesti 14. velj 202010:36 > 10:57
N1

Optužbe na račun Dragana Lozančića, nekadašnjeg šefa SOA-e, a danas posebnog savjetnika Davora Božinovića, koji bi trebao postati i savjetnikom izabranog predsjednika Zorana Milanovića, u N1 Studiju komentirao je kolumnist 24 sata Tomislav Klauški,

Klauški objašnjava da u Hrvatskoj imamo situaciju da svaki šef države mora imati svog šefa tajne službe, što je neka vrsta politička manipulacija tajnim službama.

“Dugo imamo situaciju da svaka politička opcija ima svog šefa tajne službe. Bilo je očekivano da čim dođe HDZ da će Lozančića maknuti… Dolazimo do toga da politička opcija sebe štiti i čuva svoje tajne u odnosu na neku drugu političku opciju.”

VEZANE VIJESTI

Kolinda Grabar-Kitarović u televizijskom sučeljavanju sa Zoranom Milanovićem izjavila je da je Lozančić smijenjen jer se miješao u izborni proces.

“Ovakva lakoća optuživanja i davanja izjava, bez obzira što je bilo predsjedničko sučeljavanje, je vrlo ozbiljna za našu državu i trebala bi se dići na noge i istraživati….Ono što je ležalo iza uhljebljivanja, što je rekao i Božo Petrov, da ne može bivši šef tajne službe ležati na cesti… Ako imamo tako kompromitiranog šefa tajne službe, mora završiti pred sudom, disciplinskim postupkom… ne može nastaviti raditi u sustavu”, govori Klauški.

“Pet godina mandata Grabar-Kitarović smo u nekom limbu. Svi su bili sretni da se to zataškalo i da je Lozančić nestao i da je imenovala predsjednika tajne službe kojem ona vjeruje… Skandalozno je da se DORH pravi da nema ničega, skandalozno je da predsjednica u sučeljavanju izlazi s takvim optužbama, ne samo u vezi Lozančića nego i korupciji u SOA-i, kao predsjednica je išla rušiti kredibilitet Središnje obavještajne agencije, što je skandalozno, užas”,

Ured bivše predsjednice

Još uvijek aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović narednih će pet godina imati Ured bivše predsjednice.

#related-news_0

“Izgleda mi kao utješna nagrada za onoga tko izgubi izbore. U pet godina mandata vidjeli smo da je ona Pantovčak dobrim dijelom koristila za svoje interese. Putovala je više od Tita, išla na neobjašnjiva putovanja u Ameriku. Ona bi se dalje igrala predsjednice. Može putovati, imati svoj buđet, što je nakaradno”, prokomentirao je.

Unutarstranački izbori u HDZ-u

Zašto je Petar Škorić promijenio mišljenje, Klauški odgovara: “Tijek misli kod Škorića je toliko brz da u 24 sata nekoliko puta promijeni mišljenje, to je kao izmjenična struja, jako brzo idu te misli. Sarkastično bih mogao reći da ga je Andrej Plenković zamolio da ga ne podržava na unutarstranačkim izborima jer podrška Petra Škorića je malo smiješna… Plenković ima dva lica. Navlači masku desničara kad je u HDZ-u.”

“Svjetonazorska pitanja su floskule u HDZ-u. Pitanje klijentelizma, koje Stier izvlači, opasnije je za Plenkovića od svjetonazorskih pitanja… Klijentelizam je noseći stup HDZ-a”, istaknuo je Tomislav Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.