Hrvatski vojnici u Kabulu cijepljeni protiv bjesnoće

Vijesti 17. velj 202017:21 > 17:25
Hrvoje Jelavic/PIXSELL (ilustracija)

Dvanaest pripadnika 11. hrvatskog kontingenta koji se nalaze u kampu u Kabulu preventivno je procijepljeno protiv bjesnoće, sukladno nalogu liječnika ROLE 2 bolnice, jer su bili u kontaktu sa psom lutalicom.

Naime, prema informacijama dobivenih od zapovjedništva 11. hrvatskog kontingenta, proteklog je tjedna pas lutalica, za kojeg je na osnovu njegovog agresivnog ponašanja postojala sumnja na bjesnoću, izgrebao nekoliko pripadnika Hrvatskog kontingenta koji su se tada nalazili u kampu u Kabulu.

Pas je odvezen za pregled, a s obzirom da je na osnovu njegovog agresivnog ponašanja postojala sumnja na bjesnoću, odmah su poduzete mjere dodatne zdravstvene zaštite pripadnika hrvatskog kontingenta i po mišljenju struke, nije bilo opasnosti za njihovo zdravlje.

VEZANE VIJESTI

Sukladno smjernicama glavnog liječnika u ROLE-2 bolnici pas je iz predostrožnosti eutanaziran, a uzorci su upućeni na daljnju analizu.

Iz MORH-a napominju kako je riječ o području u kojem je bjesnoća učestala pojava.

Pripadnici 12. HRVCON-a koji se pripremaju za upućivanje u područje misije, također će prije upućivanja u misiju biti preventivno procijepljeni.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.