Cetinska krajina bruji o inauguraciji novog predsjednika

Vijesti 17. velj 202021:19 > 21:26
N1

Svečanost inauguracije s nestrpljenjem očekuju u Glavicama pored Sinja iz kojih porijeklo vuče Zoran Milanović. Iako je na Pantovčak pozvana samo uža obitelj rodbina je sretna jer njihov Zoran postaje predsjednik Republike.

Mještani su podijeljeni, jedni su oduševljeni pobjedom sinjskih gena, a drugi bi rađe da je predsjednica Josipa Lisac.

Gorko-slatka je godina iza obitelji Zorana Milanovića, ali uoči inauguracije svi su ponosni i sretni, iako nisu svi mogli i biti sutra na ceremoniji.

Ante Milanović, jedan od rođaka, kazuje: “Čača mu je umro, brat… Izuzetno mi je drago što je mama na inauguraciji, ali i posebno Maša, kćer brata mu Kreše. Baš mi je, mislim to je normalna stvar, ali složio je sliku idealnu”.

Da je bar još i korumpiran pa da imam neke koristi od rođaka predsjednika, dodaje u šali Ante Milanović te pozdravlja ideju o inauguraciji skromnijoj od one Kolinde Grabar-Kitarović.

“I ona je inauguracija bila lijepa da nisu bili onako ružni ljudi na njoj. Bujanec i takvi likovi, a njegov je način, njegov način. Bliže, normalnije, jednostavnije, nije ovo monarhija pa da je on kralj”, smatra Ante Milanović.

U Glavicama je Milanović dobio manje glasova od Grabar-Kitarović, ali ga ipak podržavaju.

“Moj je bija i Tuđman i svi su moji, kada su izabrani većinom.” A i Milanović je vaše gore list? “Neka! Neka naših svagdi!”, ponosan je Ivan.

Prvi pravi test popularnosti Zoran Milanović će možda imati upravo na alkarskom trkalištu, ovog ljeta. Hoće li mu pljeskati kao Kolindi Grabar Kitarović ili zviždati kao Stjepanu Mesiću, doznat ćemo za pola godine.

“Meni bi, iskreno, bilo draže da je Josipa Lisac predsjednica nego on! Mislim da Hrvatska zaslužuje bolje, mlađe ljude, nove ljude”, smatra Sinjanka Marija

“Želim mu sve naj, najbolje. Drago mi je što je pobijedio jer je naš čovik!”, mišljenja je pak Nikola iz Sinja.

Voljeli ga ili ne, u Sinju se s jednim svi slažu – odlukom da Josipa Lisac na inauguraciji otpjeva himnu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.