Milanović zaobišao protokol kod polaganja prisege: "Sve je po Ustavu i zakonu"

Vijesti 18. velj 202012:45 > 12:52
HINA/ Damir SENČAR

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović našem reporteru Elviru Mešanoviću prokomentirao je Milanovićev odmak od protokola prilikom davanja prisege.

Šeparović smatra kako nije bilo nespretnosti prilikom prisege petog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića. “Predsjednik je položio je prisegu onako kako je zakon odredio. Nakon što je izrekao tekst prisege, pozvao sam ga da potpiše”, rekao je.

N1

Bilo je predviđeno protokolom i dogovorom, govori Šeparović, da prvo on kaže kako je Vlada raspisala izbore i da su izbori održani, kakav je rezultat i pozvati predsjednika da potpiše prisegu.

VEZANA VIJEST

“Međutim, on je sam izrekao tekst prisege, što je bilo i dogovoreno”, rekao je, dodavši kako je bitno da je sve u skladu s ustavnim zakonom.

Šeparović nije htio ulaziti u to zašto Milanović nije odradio sve po protokolu, da li zbog treme ili nečeg drugog. Osim toga, ne misli da je bilo ikakvih propusta jer je Milanović sve odradio po zakonu i Ustavu.

“Ja od toga ne bih pravio problem, bitno je da je sve bilo u skladu s Ustavom i zakonom”, zaključio je Miroslav Šeparović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.