"Protokol služi i za slanje političkih poruka, to je ovdje bilo očigledno"

Vijesti 18. velj 202012:59 > 13:09
N1

Današnju inauguraciju novoizabranog predsjednika Zorana Milanovića komentirao je i bivši šef protokola Ureda predsjednika Republike Hrvatske Želimir Kramarić.

Iako Zoran Milanović nije čekao predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića da ga pozove kako bi dao prisegu, Kramarić kaže kako se takve stvari događaju i sve je odrađeno kako treba, dodavši kako je bitno da je položio prisegu.

“Trema i određeni pritisak učinili su svoje. Ima jedan element koji su unijeli, koji je osoban – nakon izvođenja himne su pozvani svi prisutni da odaju minutu šutnje svima koji su dali život za Hrvatsku”, rekao je.

VEZANE VIJESTI

Smatra kako izvedba himne Josipe Lisac, uz pratnju pijanista Zvjezdana Ružića, nije zasjenila samu inauguraciju. “Osobno sam veliki ljubitelj glazbene dive Josipe Lisac i mislim da je to izvela jako dobro”, istaknuo je i dodao da je klapa Hrvatske ratne mornarice, koja je izvela domoljubni evergreen Vice Vukova “To je moja zemlja”, to izvela standardno kvalitetno i vrhunski.

O protokolu

“Protokol kao protokol, osim temeljnih načela koja protječu iz Ustava, je na neki način i kulisa za ključne političke poruke onoga tko je u ceremoniji ključni protagonist. Zapinjanja su vjerojatno i rezultat da je predsjednik htio poslati ključne poruke i bio je fokusiran na govor. Protokolarna ceremonija je imala sve ključne elemente koje je trebala imati.

#related-news_0

Osobno bih se držao tradicije, ali protokol služi i za odašiljanje ključnih političkih poruka. To je ovdje očigledno. Ceremonija je bila decentna”, prokomentirao je Želimir Kramarić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.