Batinić: "Koalicija s HDZ-om je loša odluka za HNS, ali je u interesu građana"

Vijesti 20. velj 202012:14 > 12:45
N1

Ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, koaliciju s HDZ-om, unutarstranačke izbore u HNS-u kao i parlamentarne izbore, u N1 Studiju komentirao je predsjednik Kluba HNS-a Milorad Batinić.

Otkrivanje činjenice da je sada bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić pripadnik masonske lože koja je tajna organizacija ne zvuči dobro, kazao je Batinić, napomenuvši kako se opet ruši povjerenje u institucije i u politiku.

VEZANE VIJESTI

“Nije dobro da imamo dvije vrste građana – obične građane i one koji su povlašteni”, istaknuo je.

Tvrdi kako nije upoznat sa svim detaljima slučaja – što je govorio oftamolog i mason Nikica Gabrić koji je, gostujući na N1, priznao da je tražio broj od Jelenića i snimao razgovore. ” Sama tema mi je dosta bizarna, nisam pobornik uplitanja u određene procese… Situacija je bizarna i sam način komunikacije, da se snima državnog odvjetnika… Svakako neprihvatljivo. Elitizmu konačno treba kazati dosta”, prokometirao je.

“Većina u Saboru ovisi o politici HDZ-a”

Vjeruje da će sačuvati većinu do kraja mandata, ali smatra da to više ovisi o HDZ-u. “HNS je manji koalicijski partner i sve ovisi koliko će većinska stranka voditi politiku na onaj dogovoreni način i programski prije svega”, rekao je, dodavši da je sada prioritet predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a. Očekuje i da se fokus medija, nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u, vrati na saborske rasprave.

Na ideju SDP-a da pokrene postupak opoziva HNS-ova ministraPredraga Štromara zbog afera u Agenciji za promet nekretninama Batinić se nasmijao.

#related-news_0

“Sama ideja za smjenom Štromara, pitao sam jel’ to neki vic? Kad se malo izanalizira ideja.. Ako su odustali to je mudra odluka. Kad se pogleda što je SDP u prethodne tri godine radio, vidi se da je radio na destrukciji vlasti, što je legitimno za oporbu. Nisu iznjedrili nijedan zakonski prijedlog koji bi valjalo podržati”, ocijenio je.

Unutarstranački i parlamentarni izbori

Polovicom travnja bit će unutarstranački izbori u HNS-u. Još nije odlučio za koju funkciju će se kandidirati. Prije izbora, kaže, redefiniraju se postojeće politike u stranci, definiraju se nove i razgovara se sa članstvom na svim razinama. Osvrnuo se i na koaliciju s HZD-om.

“Činjenica je da je to bila vrlo dobra odluka za Hrvatsku, malo lošija za HNS. Uvijek u prvi plan stavljamo interese građana Republike Hrvatske… Odlična odluka za Hrvatsku, za građane, loša za HNS”, naglasio je Batinić.

Smatra kako HNS neće platiti tu odluku time da ne prijeđe izborni prag. “Ankete HNS-u nikad nisu išle u karist. Manifestirat će se manji broj glasova, to je naša računica… Izlazimo samostalno na izbore. Smatram da pred građane moramo izaći čistih računa, moramo priznati građanima da pogriješili smo tada, ali smo napravili kvalitetan iskorak za sve građane Republike Hrvatske”, ustvrdio je, na što ga je naša Mila Moralić upitala “Kako mislite pogriješili ste?”

“Pogriješili smo u smislu da smo ušli u koaliciju s HDZ-om”, odgovorio je.

Bila je greška?

“U interesu građana, ali loša za HNS. Nije prvi put da je HNS interese stranke stavio u drugi plan. Nismo dovoljno kvalitetno iskomunicirali sa našim članstvom, biračima i građanima tu koaliciju”, pojasnio je Milorad Batinić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.