Šimunić: Unijet ćemo nešto drugačiji stil odnosa s javnošću u Ured predsjednika

Vijesti 21. velj 202020:04 > 20:43
Niko Goga

Bartol Šimunić novi je pomoćnik glasnogovornika predsjednika Zorana Milanovića. On je bio dio predsjednikova tima i tijekom predsjedničke kampanje. Budući da je tim Zorana Milanovića tijekom predsjedničke kampanje veliku pozornost, Šimunića smo pitali kako će izgledati komunikacijska strategija predsjednika Milanovića te zašto su toliko pozornosti dali upravo komunikaciji preko društvenih mreža.

Bartol Šimunić je za N1 Televiziju prvo otkrio koji će biti njegovi zadaci kao pomoćnika glasnogovornika, odnosno čime će se najviše baviti u Uredu predsjednika.

“Fokus mog rada će biti društvene mreže i novi mediji, no nismo ni u kampanji imali strogu podjelu na nove i “stare” medije pa ćemo tako nastaviti i u Uredu predsjednika. Bitno je da se na vrijeme dobije prava i točna informacija kako bi mediji, ali i mi obavljali svoj posao što lakše. Nikola Jelić u malom prstu ima komunikaciju s medijima i puno strpljenja, ja sam više okrenut prema društvenim mrežama i bržoj komunikaciji i unijet ćemo nešto drugačiji stil odnosa s javnošću u Ured predsjednika.”

VEZANE VIJESTI

Ovi predsjednički izbori bili su ujedno i izbori tijekom kojih su se najviše koristile društvene mreže. Zoran Milanović je tako tijekom kampanje na oglašavanje uložio oko 900 tisuća kuna, stoga smo Šimunića upitali zašto su se odlučili toliko ulagati na društvenim mrežama te kako je to utjecalo na pobjedu na predsjedničkim izborima, na što je on kazao:

“U Hrvatskoj se često čuje da nitko ne voli politiku, ali baš svi pričaju o politici i jako puno pričaju na društvenim mrežama. Mreže se izravan način komunikacije, poruka se prenosi bez dodatne obrade i to je razlog zašto smo toliko ulagali u mreže.

S druge strane, na mrežama odmah vidite kakve su reakcije na vašu poruku. Danas nema prave kampanje bez društvenih mreža, sjetite se samo gafova političara u Hrvatskoj i svijetu, društvene mreže to ne praštaju”, smatra Šimunić.

Što se tiče nove komunikacijske strategije predsjednika Milanovića, Šimunića smo upitali hoće li njegovati neformalniji pristup kao što je to bilo tijekom kampanje, na što je on odgovorio da značajnih promjena u komunikacijskoj strategiji neće biti.

“Komunikacija će biti kao i u kampanji, normalna. Prilagodit ćemo komunikaciju funkciji Predsjednika, no većih promjena ne bi trebalo biti.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.