Ako ćemo spaljivanje gledati kao šalu, nekako mogu razumjeti, inače apsolutno ne

Vijesti 24. velj 202010:14 > 10:18
N1 Hrvatska

Ministar gospodarstva Darko Horvat prokomentirao je teme o kojima se u ponedjeljak ujutro najviše priča - situaciju s koronavirusom i slučaj paljenja lutke gay para s djetetom u naručju. Oštro je odbio svaki oblik nasilja i svega što prejudicira nasilje.

“Retorika ostaje potpuno ista. Ja sam ponaosob i kao potpredsjednik HDZ-a izričito protiv svakog oblika nasilja i svega što prejudicira nasilje.

S obzirom da smo u periodu poklada, maškara, sjetimo se spaljivanja lutke premijera Plenkovića i aktualnog predsjednika Milanovića. Ako ćemo to gledati kao šalu, u kontekstu dana u kojem se to dogodilo, onda nekako mogu razumjeti, drugačije apsolutno nikako. Svom nastojanju i sijanju mržnje treba stati na kraj, bez obzira u kojem dijelu Hrvatske, koje god dobi bili ljudi, koje nacionalnosti, spola”, rekao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

VEZANE VIJESTI

Koronavirus vidi kao veliku prijetnju turizmu, no nada se da će sve mjere koje je Hrvatska poduzela, biti dovoljne za pozitivne učinke.

“To je velika prijetnja, ne samo turizmu već sveukupnom stanju gospodarstva u EU. Danas u Jadransko more uplovljava brod koji nosi konstrukciju Pelješkog mosta. Napravili smo sve radnje predostrožnosti da se koronavirus ne dogodi u Hrvatskoj. Pokušavamo preventivno napraviti sve da, ako do koronavirusa u Hrvatskoj dođe, da smo spremni, da ga izoliramo… A počele su se redati i brojke onih koji su izliječeni pa i lijek polako dolazi na tržište, počinje se upštrebljatati i on očito daje pozitivne efekte”, rekao je Horvat.

I na koncu je progovorio o političkoj situaciji u HDZ-u. Rekao je da se premijer Plenković večeras vraća iz Londonu pa će tek onda dogovoriti usuglašavanje s koalicijskim partnerima. HONG nije htio komentirati jer, kako je rekao, “neće se igrati detektiva”, kaže da je HDZ spreman za izbore i dodaje:

“Špica nesuglasica je iza nas. Protelikh dana nije bilo teških riječi. Kampanja će biti unutarstranačka, demokratska, bez tenzija.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.