Crveno krilo KBC-a Zagreb nova je karantena u slučaju većeg broja zaraženih

Vijesti 26. velj 202007:13 > 07:17
Ilustracija

Klinika za psihološku medicinu, bude li trebalo, bit će dodatna karantena u Zagrebu za zaražene.

“Ispraznili smo zgradu u kojoj inače radi Klinika za psihološku medicinu i tu će, bude li trebalo, biti dodatna karantena u Zagrebu za zaražene koronavirusom. Cijela je zgrada dezinficirana i spremna za eventualni prijem pacijenata. Naime, riječ je o dodatnom kapacitetu ako bi onaj Infektivne klinike “Dr. Fran Mihaljević” bio nedostatan. Također smo dogovorili da će se o pacijentima u tom slučaju brinuti liječnici Klinike za plućne bolesti Jordanovac. Osim toga, do daljnjeg se zabranjuju svi posjeti pacijentima te odgađaju operacije koje nisu hitne i kontrolni pregledi”, rekao je Jutarnjem listu prof. dr. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb koji se od prošlog tjedna priprema za mogući prijem zaraženih Covidom-19.

To znači da posjeta nema ne samo na odjelima na kojima leže pacijenti poput onkoloških, transplantiranih, hematoloških i pedijatrijskih koji su bili imunološki kompromitirani već i prije problema s koronavirusom i gdje su bili ograničeni posjeti zbog gripe, nego za sve. Očito je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj dodatno pojačao zaštitne mjere u zdravstvenim ustanovama.

“Imamo dovoljno zaštitnih sredstava, i to ne bi trebao biti problem. Povećava se nadzor i za one pacijente koji dolaze u bolnicu, poglavito na hitni prijem. Tako je nekoliko ‘boksova’ predviđeno za moguće pacijente sa sumnjom na koronavirus”, objašnjava prof. dr. Ćorušić. No, dodaje, stopostotne zaštite nema.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.