Suverenisti najavili pregovore sa Škorom

Vijesti 28. velj 202012:02 > 12:07
Josip Regovic/PIXSELL

Suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić u petak su izrazili nadu u uspostavu suradnje s budućom strankom Miroslava Škore, s kojim su najavili pregovore o suradnji uoči parlamentarnih izbora.

“Dobar dio hrvatskog naroda kroz različite građanske inicijative izrazio je želju za zajedništvom svih suverenističkih snaga. Nadam se da ćemo biti veliko iznenađenje idućih parlamentarnih izbora”, istaknuo je Ilčić, upitan za okupljanje nove političke platforme na konferenciji za novinare koju je Zekanović u Saboru sazvao na temu izazova umjetne inteligencije.

VEZANE VIJESTI

 Bivši kandidat za predsjednika države Miroslav Škoro sredinom veljače na Facebooku je najavio osnivanje pokreta koji će okupljati sve koji žele drugačije odnose u Hrvatskoj te da će se do kraja veljače održati osnivačka skupština njegove stranke.

“Razgovarali smo sa Škorom, no preduvjet je da osnuje stranku kako bismo mogli zajedno izaći na parlamentarne izbore. Nezavisne liste i pojedinci ne mogu koalirati sa strankama”, rekao je Zekanović

Naime, Škoro je na proteklim predsjedničkim izborima bio nezavisni kandidat, a potporu mu je dala i stranka Hrvatski suverenisti.

Zekanović ne vidi svoje mjesto u novoj Škorinoj stranci. “Mi imamo svoju stranku Hrast, odnosno Hrvatske suvereniste. Relevantna smo politička stranka koja je podržala Škoru na prošlim predsjedničkim izborima. Čim Škoro osnuje stranku kreću pregovori”, kazao je.

Neslužbeno, osnivačka skupština nove stranke Miroslava Škore trebala bi biti održana u subotu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.