Sabor imenovao Povjerenstvo za rad po pritužbama građana na rad MUP-a

Vijesti 28. velj 202014:12 > 14:17
Ilustracija

Hrvatski sabor u petak je imenovao članove Povjerenstva za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova, čije je formiranje predviđeno Zakonom o policiji još 2015. godine.

Članovi Povjerenstva su Teo Giljević, Dubravka Grozdanović, Milan Jurković, Tonči Majica, Aleksandra Maršavelski, Nenad Rukavina, Marijan Šuperina, Evelin Tonković i Tibor Varga.

Povjerenstvo, čiji se članovi imenovani na četverogodišnji mandat, razmatrat će pritužbe građana na rad u MUP-u o čemu će informirati Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te MUP prepoznaju li se te pritužbe kao opravdane.

Sabor je izglasao i niz izmjena u sastavima svojih radnih tijela.

Umjesto Orsata Miljenića, koji je imenovan predstojnikom Ureda predsjednika RH, predsjednikom Odbora za pravosuđe imenovan je Peđa Grbin (SDP).

Odbor za poljoprivredu vodit će ‘mostovac’ Slaven Dobrović umjesto bivšeg ‘mostovca’, a sada nezavisnog zastupnika Tomislava Panenića.

Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju je Damir Mateljan (SDP), koji na toj dužnosti zamjenjuje Romanu Jerković (SDP) koja je otišla za zastupnicu u Europski parlament.

Ante Babić (HDZ) imenovan je voditeljem saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, umjesto Dragice Vranješ (HDZ) koja je saborske klupe napustila jer se u njih vratio bivši ministar zdravstva Milan Kujundžić, čija je zamjenica bila.

Umjesto Vranješ, Branka Juričev-Martinčev (HDZ) imenovana je zamjenicom člana Nadzornog odbora HBOR-a iz reda zastupnika, a Anton Kliman (HDZ) članom Nadzornog odbora Fine.

Sabor je za akademika Zvonka Kusića imenovao predsjednikom Odbora Nagrade Vladimir Nazor, a članovima akademika Zlatana Vrkljana, Branku Cvitković, Helenu Sablić Tomić, skademika Franu Paraća, Gorana Raku, Dinku Jeričević, Milka Šparambleka i Branka Schmidta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.