Mikulić razmišlja o kandidaturi za zagrebački HDZ, zasad kandidat samo Kostopeč

Vijesti 05. ožu 202011:30 > 11:34
N1

Formalno je započela i bitka za zagrebački HDZ. Od danas pa do 20. ožujka kandidati za predsjednika i četiri potpredsjednika moraju potpisati kandidature i prikupiti 541 potpis (tri posto od ukupnog broja članova gradske organizacije).

Zasad je kandidaturu za predsjednika potpisao i obrasce za prikupljanje potpisa preuzeo samo Pavo Kostopeč, a budući da nije riječ o velikom broju potpisa koje treba prikupiti ostali kandidati nisu pohrlili odmah prvi dan to učiniti.

VEZANE VIJESTI

Andrija Mikulić, aktualni predsjednik zagrebačke organizacije i glavni državni inspektor, neslužbeno doznaje N1, još nije odlučio hoće li se ponovno kandidirati za šefa zagrebačkog HDZ-a. Odluku će donijeti do 20. ožujka, a neslužbeno se čuje i da je sve spremno za njegovu kandidaturu, ako naposljetku tako odluči. Očekivalo se da će se Mikulić povući sa čelnog mjesta zagrebačke organizacije na novim izborima budući da je na funkciji glavnog državnog inspektora, ali on tu priču nije zatvorio.

Iako o kandidaturi razmišlja i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, ni on se još nije izjasnio. A čuje se da bi se za zagrebački HDZ mogao navodno kandidirati i Gordan Hanžek, tajnik Marija Kapulice u HDZ-u.

Zagrebački HDZ najveća je stranačka organizacija i sigurno će se i tim Plenković i tim Kovač potruditi da u njoj imaju svoje ljude. Budući da se Mikulić priklonio Plenkoviću, barem je bio u ekipi koja je došla s njim predati potpise u središnjicu HDZ-a, ispada da bi Mikulić mogao biti Plenkovićev kandidat u zagrebačkom HDZ-u.

Dokumentaciju za kandidaturu, doznajemo, preuzeli su pak kandidati za potpredsjednike zagrebačkog HDZ-a – Frane Barbarić, šef HEP-a, Ante Plazonić, Jure Šarić, Zvonimir Milas i još nekoliko kandidata.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.