Uskrsnice osječkim umirovljenicima i socijalno ugroženim osobama

Vijesti 12. ožu 202013:27 > 13:28
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Gotovo osam tisuća umirovljenika s područja Osijeka dobit će uskrsnice, za što je u gradskom proračunu osigurano 1,7 milijuna kuna, rekao je u četvrtak potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Drago Šerić.

Umirovljenici će uskrsnice dobiti preko pošte, a svrstani su u pet kategorija.

U prvoj su kategoriji oni čija je mirovina do tisuću kuna i oni će dobiti uskrsnicu od 400 kuna, u drugoj su oni čija je mirovina do 1.200 kuna i dobit će 300 kuna. U trećoj su kategoriji oni čija je mirovina do 1.700 kuna i za njih je predviđena uskrsnica od 250 kuna, u četvrtoj su oni čija je mirovina do dvije tisuće kuna i dobit će 150 kuna, a u petoj kategoriji su umirovljenici s mirovinom do 2.200 kuna i njihova je uskrsnica 100 kuna, izvijestio je Šerić.

Pomoćnica pročelnika gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romana Kovačević je dodala da će, osim umirovljenika, uskrsnice dobiti i socijalno ugrožene osobe.

Evidentirano je 620 ugroženih osoba, a svrstane su u tri kategorije.

U prvoj kategoriji su nositelji prava naknade za troškove stanovanja i za njih je predviđena uskrsnica od 300 kuna, u drugoj su socijalno ugrožene osobe koje su nositelji prava na pomoć u prehrani i za njih je predviđena uskrsnica od 200 kuna, a u trećoj kategoriji su beskućnici, kojih je evidentirano 14 u Centru za prihvat beskućnika, i za njih je predviđena uskrsnica od 200 kuna.

“Njima će uskrsnice biti isplaćene preko bankovne poklon-kartice”, dodala je Kovačević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.