Redari dobrovoljci protiv korone na izborima u HDZ-u

Vijesti 13. ožu 202019:14 > 19:18
N1 Hrvatska

Nakon što je stožer Mire Kovača zatražio preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite oko održavanja izbora u HDZ-u u nedjelju, dobili su odgovor Damira Truta, zamjenika načelnika Stožera civilne zaštite RH.

Trut im je odgovorio da je sa epidemiološkog stajališta bitno da se izbori odvijaju na svakom izbornom mjestu čitav dan, pa je moguće osigurati mjeru distanciranja od bliskog kontakta. I to putem dobrovoljaca redara, napisao je, koji bi zamolili da na svako izborno mjesto uđe manji broj ljudi i uz stavljanje obavijesnih plakata o općim higijenskim mjerama.

VEZANA VIJEST

“Također bitno je da osobe koje imaju respiratorne bolesti ili povišenu temperaturu ne dođu na izbore što se može osigurati putem obavijesti putem stranačkih komunikacijskih kanala”, odgovorio je Trut.

U HDZ-u nisu svi zadovoljni što se izbori za predsjednika, zamjenika i četiri potpredsjednika održavaju usred epidemije korona virusa, a pojedini izvori neslužbeno kažu kako bi korona vodstvu HDZ-a mogla biti alibi ako na izbore izadje znatno manje članova nego što u vodstvu HDZ-a tvrde da ih ima. Brojka od više od 200.000 članova te stranke, naime, izuzetno je nerealna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.