Objavljene preporuke za rad noćnih klubova u Zagrebu

Vijesti 13. ožu 202019:25 > 19:28
Pixabay

Ured za upravljanje u hitnim situacijama objavio je zaključke sa sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba.

Između ostalog, objavili su preporuke za rad noćnih klubova. Neki klubovi u Zagrebu već su najavili kako zatvaraju svoja vrata za vikend. No, neki najavljuju program.

“Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučenu brojku do 100 osoba uključujući zaposlenike te higijenske standarde”, stoji, između ostalog, u priopćenju.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“Danas je u poslijepodnevnim satima u Uredu za upravljanje u hitnim situacijama održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, a na kojoj su osim članova Stožera prisustvovali i pročelnici gradskih upravnih tijela. Nakon rasprave vezane za razvoj epidemiološke situacije, preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i odluke Vlade Republike Hrvatske, Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zaključio je:

Od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. prekida se redoviti odgojno-obrazovni proces u dječjim vrtićima te u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba. Zaposleni u odgojno-obrazovnim ustanovama dužni su biti na radnim mjestima. Roditelji djece rane i predškolske dobi, te učenika osnovnih škola od I. do IV. razreda koji ne mogu osigurati čuvanje, mogu dovesti djecu u pripadajuće odgojno-obrazovne ustanove.

Kulturne ustanove, kina i druga mjesta okupljanja trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezane za higijenske standarde i brojku do 100 osoba na takvim mjestima uključujući zaposlenike.

Noćni klubovi i ugostiteljski objekti također trebaju poštivati preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporučenu brojku do 100 osoba uključujući zaposlenike te higijenske standarde.

Do daljnjeg se otkazuju sve sportske priredbe i natjecanja. Sportski objekti u gradu Zagrebu koristit će se samo za treninge vrhunskih sportaša uz pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa, a korištenje objekata za rekreaciju i edukaciju nije dopušteno do daljnjega.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva građane na odgovorno ponašanje sukladno uputama nadležnih tijela, a organizatore skupova i svih drugih događanja na striktno pridržavanje i praćenje preporuka.

Jedini cilj svih preporuka je zaštita zdravlja svakoga od nas, odnosno svih članova zajednice”, poručuju iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. 

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows | i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.