"HDZ na mjestu na kojem treba biti, nemam dojam da su oni veći Hrvati nego mi"

Vijesti 15. ožu 202022:38 > 22:41
Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade te sadašnji i budući predsjednik dao je izjavu novinarima nakon što je postalo izvjesno da je premoćno pobijedio Miru Kovača na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

“Zahvala svim članicama i članovima HDZ-a. Čak 6 čelnih ljudi stranke smo birali neposredno. Zahvaljujem svima koji su bili u biračkim odborima. Zahvaljujem svima koji su dali povjerenje našem timu. Ovo je sada najuže vodstvo. Dijelimo iste vrijednosti, dijelmo isti smjera razvoja i HDZ-a i Hrvatske. Već od večeras kad ovaj razgovor završi, posvetit ćemo se glavnoj temi, a to je borba protiv koronavirusa”, kazao je Plenković.

“Mi smo kroz cijelu ovu kampanju rekli da u izbore idemo kao tim. Sve su ovo dobro poznati ljudi. Imamo ozbiljan program i kvalitetna postignuća. Nikakvih primjedbi na izborni proces nije bilo. Članice i članovi HDZ-a su vrlo jasnu poruku poslali kakav HDZ žele”, istaknuo je.

O tome koja je sudbina Mire Kovača sada, kazao je: “Ono što je jako važno za imati na umu – HDZ pobjeđuje kad je jedinstven. Nije dobro kada se otvoreno ide protiv politike stranke i na taj način se ide u svojevrsni raskol. Danas je vrijeme da mi budemo zadovoljni s rezultatima”.

“Moram još jednom naglasiti. Treba otkloniti teze koje ne stoje – HDZ je na mjestu gdje treba biti. Ja mislim da ćemo mi nakon ovog poboljšati svoj rejting i da ćemo pokazati što je zapravo HDZ. Bilo je tu puno neprimjerenih izjava”, istaknuo je Plenković.

“HDZ je na mjestu na kojem treba biti, na desnom centru, nemam dojam da su oni nešto više Hrvati nego što smo mi” rekao je.

“Mislim da je HDZ pokazao ogromnu zrelost u političkom smislu. Mi smo pokazali da možemo taj proces voditi i obaviti ga i ići dalje. Ovo je veliki politički legitimitet”, rekao je zaključno Plenković.

Tijek događaja oko unutarstranačkih izbora u HDZ-u pratite OVDJE

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.