Oprez: Krivotvoreni euri "preplavili" više hrvatskih gradova

Vijesti 14. svi 201513:23 > 13:24
Morgue File/Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske jučer, 13. svibnja, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije osobe s brodsko-posavskog područja i jednom osobom s osječko-baranjskog područja, u dobi od 36, 39 i 42 godina, na okolnosti počinjenja kaznenog djela krivotvorenja novca te drugih kaznenih

Policija sumnjiči trojicu muškaraca da su s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom na području Bugarske, otkupili krivotvorene eure. Potom su u Slavonskom Brodu, Osijeku i Vinkovcima stavili više novčanica od 500 eura u opticaj.

Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Osijeku, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i Policijske uprave osječko-baranjske pretražili su domove i prostorije koje koriste osumnjičenici. Pri tome je pronađeno i oduzeto 371,1 kilogram rezanog duhana, 189 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i 15 komada streljiva, call. 7,65 milimetara. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose odgovarajuće kaznene i prekršajne prijave mjerodavnim tijelima, izvijestio je MUP.