Alemka Markotić vrlo jasno poručuje zašto svi moramo poštovati mjere!

Vijesti 26. ožu 202009:40 > 09:40
Goran Stanzl/PIXSELL

U Hrvatskoj je u odnosu na jučer ukupno 63 nova bolesnika, što znači da je u Hrvatskoj trenutno 481 zaraženi koronavirusom.

Ministar unutatrnjih poslova, Davor Božinović, zahvalio se svim građanima koji poštuju upute Nacionalnog stožera. “To je ponašanje kakvo želimo vidjeti”, rekao je Božinović.

VEZANE VIJESTI

 U Hrvatskoj je 14 pacijenata na respiratoru, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti, Alemka Markotić, rekla je da 80 posto bolesnika na respiratoru ima kronične bolesti, što je u skladu s očekivanim, te da su niže dobne strukture, prosječnje starosti od 61 godine.

Markotić je istaknula da je životno ugrožen svatko tko je na respiratoru i tko se nalazi na intenzivnoj jedinici, kao i da je u Hrvatskoj jedan pacijent s intenzivne čije je stanje kritičnije.

Imamo izvrsne intenziviste, poručila je Markotić, oni, kao i svi liječnici, čine sve da spase svakog čovjeka, ali to, nažalost, nije moguće, zato apeliramo na sve da prate naše upute, dodala je.

“Ne postoji način koji može spasiti nas u društvu od pojedinca, koji ne poštuje upute ovoga stožera”, rekao je ministar Božinović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.