U Zadarskoj županiji 4 kršenja mjera, većina građana se pridržava ograničenja

Vijesti 30. ožu 202010:25 > 10:28
Unsplash / ilustracija

U 10 sati održaja je konfernecija za medije kriznog stožera Zadarske županije.

“Od petka imamo sedam novozaraženih osoba, što je ukupno 28 na razini županije. Jučer ujutro je dezinficirana bolnica u Biogradu. Krizni stožer na razini Hrvatske nam je poslao opremu, maske, zaštitne ogrtače i naočale”, rečeno je na konferenciji za medije.

“U samoizlaciji se nalazi 878 osoba, 784 je istekla samoizolacija, a od jučer je novih 110 u samoizolaciji. Od 28 zaraženih, njih 16 smo uspjeli povezati s biogradskom bolnicom: 6 pacijenata i njihovi kontakti te 4 zdravstvena djelatnika i njihovi kontakti”, također je istaknuto.

VEZANE VIJESTI

Jedna pacijentica nalazi se u jedinici za intenzivno liječenje i njeno stanje je teško. Još dva pacijenta su teže te se za njih još vrši razmratranje što da se napravi. U zadarskoj bolnici su dva liječnika pozitivna, a ukupno se 26 liječnika i 31 medicinska sestra te 4 nezdravstvena radnika iz Opće bolnice Zadar nalaze u samoizolaciji.

U zadnja 24 sata utvrđeno je kršenje mjera samoizolacije za četiri osobe, pet zaticanja i upozorenja zbog zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. 71 osoba nije imala valjanu propusnicu te je vraćena s policijskih punktova po županiji. Velika većina građana pridržava se ograničenja, istaknuto je na konferneciji za medije.

“Broj zaraženih raste linearno, što je najvažnije i naš zdravstveni sustav to može podnijeti”, istaknuto je na konferenciji za medije.

Zadarska pedijatrica dvaput je testirana i negativna je, ali mora biti 14 dana u izolaciji. Dodano je također kako se velik broj građana ističe svojom solidarnošću te se radnim akcijama i donacijama radi na opremanju zadarske bolnice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.