Studenac: Nije istina da smo otpustili 16 radnica na Braču od početka pandemije

Vijesti 01. tra 202015:59 > 16:05
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon što smo u nedjelju objavili kako su gradonačelnica Supetra Ivana Marković, kao i načelnici drugih bračkih općina, poslali zajedničko pismo trgovačkom lancu Studenac sa zamolbom da ne otpuštaju radnike i da pokušaju zadržati radna mjesta, svjesni teške situacije, iz Uprave Studenca oglasili su se kako bi demantirali te navode.

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

“Prvo i najvažnije, nije istina da je Studenac od početka pandemije koronavirusa otpustio 16 djelatnica zaposlenih u Studenac trgovinama na otoku Braču. Istina je da nisu ponuđeni novi ugovori o radu za sedam zaposlenih u Studenac trgovinama na otoku Braču, gdje ukupno zapošljavamo 148 radnika, a koji prema prethodno dogovorenim uvjetima s djelatnicima regularno ističu 31. ožujka 2020.

Ostalih 148 djelatnika Studenca na Braču i dalje radi na svojim radnim mjestima. Pažljivo smo razmotrili apel lokalnih vlasti za kojeg smo nažalost saznali s portala kada je objavljen u subotu, 28. ožujka. Načelnici općina otoka Brača koji su potpisali otvoreno pismo nisu bili upoznati s okolnostima vezanim uz regularni istek ugovora sedmero zaposlenih u Studencu na Braču, o čemu smo ih pismeno obavijestili u nedjelju, 29. ožujka. Uvijek smo spremni na dijalog, a posebno s predstavnicima lokalne samouprave s kojima inače imamo vrlo korektne odnose.

Studenac stalno zapošljava ukupno 3.238 djelatnika u 533 trgovine duž jadranske obale i na otocima. Obzirom da smo dijelom hrvatskog gospodarstva, i mi smo pogođeni posljedicama koronavirusa, ali naš je prvi prioritet osigurati radna mjesta za sve naše zaposlenike, a posebno za one s kojima imamo potpisane ugovore o radu na neodređeno vrijeme.

Također, htjeli bismo istaknuti da nismo neosjetljivi na specifičnu situaciju s kojom se susreću zaposlenici čiji ugovori ističu 31. ožujka 2020. Zato smo donijeli odluku da ćemo im isplatiti uskrsnice, kao i posebne bonuse za rad u izvanrednim okolnostima, koje ćemo također isplatiti i svim ostalim zaposlenicima koji rade u trgovinama i na skladištu, o čemu je već ranije donesena odluka Uprave.

Uz to, donijeli smo i odluku da ćemo eventualne aplikacije djelatnika kojima ugovori ističu s 31. ožujkom na radna mjesta koja će biti otvorena ukoliko dođe do promjene situacije prioritizirati”, poručili su iz Uprave Studenca. 

Apel bračkih načelnika možete pročitati OVDJE.  

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.