Više od pola milijuna građana nabavilo e-propusnicu, odbijeno ih je 16.000

Vijesti 06. tra 202014:14 > 14:16
POOL/FAH/PIXSELL

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 40 novih pozitivnih na COVID-19, ukupno ih je 1222. Nažalost, imamo i jednog novog preminulog bolesnika, muškarac srednje životne dobi koji nije bolovao od kroničnih bolesti, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera.

Na presici je govorio i ministar Božinović.

Dosad je izdano 565.221 e-propusnica, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Odbijeno je više od 16 tisuća zahtjeva.

“Broj jest velik, ali činjenica je da mi stvaramo bazu, radimo na tome da se iz tog broja napravi struktura odbijenih zahtjeva kako bi se vidjelo koliko osoba ima rješenje za samoizolaciju, a tražili su e-propusnicu..”, rekao je ministar.

“Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo apelirati na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede”, kazao je.

“Tražimo informatičko rješenje da se ne bi zlorabio institut prijave boravišta. Tim MUP-a s Ministarstvom uprave radi na tome”, rekao je Božinović.

Tržnice će biti otvorene kad sve bude spremno

Božinović je komentirao kada će se otvoriti tržnice. “Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima o epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjera. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta”, rekao je Božinović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.