Beroš komentirao slučaj ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice

Vijesti 07. tra 202015:35 > 15:38
N1

U Hrvatskoj je 1.282 zaraženih koronavirusom. Od posljedica te bolesti umrlo je 18 osoba, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Ministar Vili Beroš odgovorio je na pitanje novinara o tome je li ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak prekršio upute o samoizolaciji nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

VEZANE VIJESTI

“Ako se utvrdi da nije poštovao mjere, zaslužuje postupanje, ali prvo treba utvrditi sve važne činjenice. Ja sam jutros nakon medijskih napisa zatražio očitovanje NZJZ-a grada Zagreba i epidemiološke struke o elementima u njegovom slučaju, jer znam da je više puta testiran i da je radio, ali sve elemente treba ustanoviti pa ćemo vidjeti ima li elemenata za daljnje postupanje”, rekao je.

Krunoslav Capak je potvrdio da je stigao takav zahtjev Ministarstva zdravstva te da će postupiti nakon prikupljanja podataka.

Beroš je dodao da zdravstvena inspekcija sukladno djeluje zakonu, vrši ispitivanja na terenu i donosi zaključke. Za slučaj iz Istre rekao je da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, a komentirajući slučaj maloljetne djevojčice iz Velike Gorice, čija je majka imala poteškoća u dobivanju hitne pomoći nakon potresa, rekao je da je taj postupak ispitivanja još u tijeku i očekuje se izvješće.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.