"Polučili smo dobre rezultate, ali se nažalost događaju situacije kao u Splitu"

Vijesti 08. tra 202007:33 > 12:56
N1 Hrvatska

O suzbijanju koronavirusa u Hrvatskoj te djelovanju sustava domovinske sigurnosti nakon potresa u Zagrebu i okolici razgovaralo se na sjednici Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti. Sastankom u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predsjedao je premijer Andrej Plenković.


– Sustav funkcionira, i kroz Stožer civilne zaštite vezano za epidemiju koronavirusa i kroz munjevitu reakciju vezano za potres u Zagrebu. Na današnjem ssastanku svim institucijama i jedinicama lokalne samouprave dali smo upute za daljnje postupanje, izjavio je nakon sjednice premijer Andrej Plenković. Zahvaio je svima na i izrazio uvjerenje da će se i dalje pravovremeno i s uspjehom odolijevati svim izazovima koje nas čekaju.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je kako Sustav domovinske sigurnosti i Vlada uspješno upravljaju krizom za dobrobit svih građana. Ova Vlada na strateškoj razini uspješno daje i poitičke i sigurnosne smjernice, dodao je. I on je zahvalio svim institucijama na svemu što čine u cillju sigurnosti i zdravstvene zaštite građana Hrvatske. Izvijestio je i kako je jučer ugašeno više požara te napomenuo da nas čeka i sezona požara.

VEZANE VIJESTI

Odgovarajući na pitanje o širenju koronavirusa u Splitu u domu za starije osobe, Plenković je kazao da je dom slijedio sva uputstva epidemiologa.

– U domu je 318 osoba, a više od 130 djelatnika tamo radi. Trebamo utvrditi kako se to dogodilo i tko je donio virus u dom. Pričekao bih da detaljno ispitamo što se sve dogodilo, kazao je.

Govoreći o radu stožera rekao je da ga je osnovala Vlada.

– Bizarno je da sve što stožer radi, da se kaže da to nije Vlada. Radimo požrtvovno 24 sata da suzbijemo epidemiju. Polučili smo dobre rezultate, ali se nažalost događaju ovakve situacije kao u Splitu. Najvažnije je da su svi zbrinuti, rekao je Plenković, prenosi HRT.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.