Boban: Bit će rigoroznih sankcija utvrde li se nepravilnosti u domu u Splitu

Vijesti 08. tra 202009:16 > 10:33
N1

Župan Splitsko-dalmatinske županje, Blaženko Boban, gostovao je u programu N1 i komentirao slučaj s evakuacijom štićenika splitskog Doma za starije, jer je desetak ljudi bilo zaraženo koronavirusom.

Boban je objasnio što se dogodilo u domu.

VEZANE VIJESTI

 “Dogodilo se da je u umirovljenički dom ušla korona i imamo desetak pozitivnih od sinoć. Odmah je organizirana evakuacija, kojoj su nazočili i ravnatelj bolnice i šefica nastavnog zavod. Tijekom noći je prebačeno 42 stanovnika doma. Prosjek godina im je 86. Nadam se da će njihovo stanje ostati dobro i da će struka dati sve od sebe”, rekao je Boban.

Upitan za odgovornost ravnatelja doma, Ivana Škaričića, koji je kazao da je petnaestak štićenika prethodnih dana imalo temperaturu, ne visoku, a prije dva dana su obavljeni testovi na koronavirus koji su pokazali da ih je deset pozitivno na koronavirus, Boban je rekao da će se napraviti istraga stanja.

“Epidemiolozi će napraviti izvid i bit ću jako rigorozan za provođenje sankcija ako se utvrdi da je bilo nepravilnosti u obnašanju dužnosti”, rekao je Boban.

Komentirajući činjenicu da je majka SDP-ova Ranka Ostojića također štićenica doma, Boban je rekao da mu je žao i što se tiče Ostojića, ali i ostalih članova obitelji ostalih štićenika.

“Ovo nije vrijeme za politikantstvo”, rekao je Boban, poručivši da će se odgovarajući potezi povući nakon što se obavi istraga.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.