Udruge predlažu Berošu da nagradi medicinske sestre koje skrbe o zaraženima

Vijesti 09. tra 202020:01 > 20:03
Jurica Galoic/PIXSELL

Strukovne udruge medicinskih sestara i tehničara predložile su u četvrtak ministru zdravstva Viliju Berošu da donese odluku o nagrađivanju medicinskih sestara i tehničara, te drugog zdravstvenog i nezdravstvenog osoblja, koje izravno skrbi za pacijente oboljele od koronavirusa.

Pismo ministru uputili su predsjednici Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, predsjednica Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Anica Prašnjak i predsjednik Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva Adriano Friganović.

“Uputili smo pisani prijedlog ministru u kojem ga molimo da razmisli o linearnoj stimulaciji koja bi naše medicinske sestre i medicinske tehničare – heroje ove pandemije, bar u malom segmentu nagradila u ovoj teškoj situaciji kada zdravlje nacije stavljaju ispred svog zdravlja i zdravlja svojih obitelji. Prijedlog je da se nagrade svi zdravstveni i nezdravstveni radnici koji rade u respiracijskim i COVID-19 centrima diljem Hrvatske”, rekao je u ime udruga Gazić.

Udruge ističu kako su svojim djelovanjem i profesionalizmom medicinske sestre i tehničari pridonijeli obuzdavanju i sprječavanju širenja zarazne bolesti na svim razinama zdravstvene zaštite u Hrvatskoj.

Medicinske sestre i tehničari predstavljaju najveću grupaciju zdravstvenih djelatnika pa se samim time veći dio tereta nacionalne krize nalazi na njima, kaže se u pismu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.