I u Virovitici dronovi protiv širenja koronavirusa

Vijesti 14. tra 202019:10 > 19:11
Ilustracija

U borbu protiv širenja koronavirusa u Virovitici će se uključiti i dronovi kojima će upravljati Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS), izvijestio je u utorak virovitički Gradski stožer Civilne zaštite.

„S ciljem provođenja odluke o zabrani okupljanja, ostvarili smo suradnju s operativnim snagama HGSS-a koji ima sofisticiranu opremu za kontrolu javnih površina iz zraka putem dronova“, rekao je načelnik virovitičkoga Gradskog stožera Civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić.

VEZANA VIJEST

Dodao je kako se HGSS, kao jedna od temeljnih operativnih snaga sustava Civilne zaštite, uz vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć, za svoje primarne zadaće spašavanja i sprječavanja nesreća bespilotnim sustavima koristi od 2014. godine.

„U borbi protiv korone sada će, u slučaju uvida u nekakve anomalije, dojaviti Stožeru Civilne zaštite Grada Virovitice, koji će prema svojim ovlastima poslati službe na teren. Tako ćemo pokušati spriječiti okupljanja građana i savjetovati ljudima da se drže socijalne distance“, rekao je Marenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.