"Ako današnji brisevi budu negativni, zaustavili smo širenje virusa u Udbini"

Vijesti 16. tra 202011:27 > 11:31
N1

Ličko-senjski župan Darko Milinović u N1 studiju uživo rekao je kako jučer nije bilo novoboljelih od koronavirusa u Udbini.

„Danas čekamo nalaze još 10 briseva, ukoliko budu negativni, možemo reći da smo zaustavili lokalnu transmisiju. Karantena se može ukinuti 14. dan otkad detektiramo zadnjeg oboljelog, vidjet ćemo kako dalje“, kazao je Milinović i dodao da je jedan od ključnih problema bio da nisu utvrdili nultog pacijenta.

VEZANE VIJESTI

 „Lika je dugo odolijevala, ja sam bio ministar kad je bila svinjska gripa, pa sam neka znanja prenio. Mi smo prvi uveli rad 7 + 7 dana u domove za starije i nemoćne“, pohvalio se Milinović.

Kaže kako bi, da nije bilo Udbine, već ovaj tjedan razmišljali o prijedlogu za popuštanju mjera i otvaranje gospodarstva, a vjeruje i da nacionalni stožer razmišlja u tom smjeru. Komentirao je situaciju u Splitu i moguću odgovornost ravnatelja doma te način na koji je postavljen na tu dužnost.

„Ne znam sve detalje pa ne mogu previše komentirati. I ravnatelj doma u Gospiću, Udbini i Otočcu je HDZ-ovac, nemojmo stigmatizirati ljude jer su članovi stranke. Ali mora biti stručnost, a ne uhljebljivanje“, smatra Milinović.

Pohvalio se i kako je jučer u proračunu našao uštede od preko 3 milijuna kuna, te kako će si smanjiti plaću za 20 posto na tri mjeseca.

„Mora se razmišljati o mjerama za smanjenje plaća, moja će biti smanjena za 20posto na tri mjeseca. Ali moji pročelnici imaju najmanje plaće, od nekih po drugim županijama čak i duplo, a već im je smanjivana 3 puta. To će nam biti zadnja mjera, i zasad ne razmišljamo da zaposlenicima smanjimo plaće“, kaže Milinović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.