Habulin: Ima malih pomaka u odnosu prema antifašizmu

Vijesti 22. tra 202012:36 > 12:39

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin izjavio je u srijedu, na obilježavanju 75. obljetnice proboja iz jasenovačkog logora, da ima malih pomaka u odnosu vlasti prema antifašizmu i žrtvama fašizma, iako se problemi nagomilani kroz 30 godina ne rješavaju tempom kojim bi htjeli.

“Mi razgovaramo, u kontaktu smo, pokušavamo rješavati stvari i mislim da malih pomaka ima. Oni koji imaju ‘tanko uho i oštar vid’ te pomake vide”, ocijenio je Habulin u izjavi novinarima u Jasenovcu.

VEZANE VIJESTI

Podsjetio je na prošlogodišnje pokroviteljstvo predsjednika Vlade nad obljetnicom bitke na Sutjesci i njegov govor na otvorenju izložbe posvećene Danu holokausta, kada je izrekao vrlo snažne poruke, ne samo prisutnima nego i građanima Hrvatske.

Habulin je rekao da je ove godine osiguran novac za 200 učeničkih razreda koji bi trebali posjetiti Jasenovac i kroz izvanrazrednu nastavu izučavati holokaust, dok bi sljedeće godine to trebalo biti uvršteno kao obveza za sve škole u u sklopu predmeta povijesti.

“To su sam neki pomaci koje vidim i u kojima sudjelujem. Znam da nije moguće riješiti u mjesec dana problematiku koja se gomilala toliko godina ali treba ići korak po korak. Današnje zajedničko obilježavanje 75. obljetnice je pružena ruka i pokušaj i namjera približavanja da bismo lakše sjeli za stol”, kazao je Habulin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.