Aladrović: Na GSV-u nismo pokretali temu ZOR-a

Vijesti 27. tra 202018:08 > 18:22
N1

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović dao je izjavu medijima nakon današnje sjednice GSV-a koja je trajala tri i pol sata. Na sjednici je i ministar Marić predstavio Nacionalni plan reformi

Ministar Aladrović je kazao o čemu je bila riječ na današnjoj sjednici GSV-a održanoj u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

“Razgovarali smo o mjerama koje definiraju gospodarske aktivnosti u periodu do 11. svibnja i GSV-u smo predstavili nacionalni program reformi koji bi Vlada trebala usvojiti u četvrtak. Najviše se raspravljalo kako će se tehnički provoditi mjere, jedan dio sektora je ponovno zaživio, očekujemo što veću gospodarsku aktivnost uz pridržavanje horizontalnih mjera koje su dio zaključka Vlade.

Primijetio sam visok stupanj međusobnog razumijevanja između tri strane socijalnih partnera, naravno uvijek ima tema u kojima su pogledi različiti. Zatvaranje trgovina nedjeljom je epidemiološka mjera da bi omogućilo održavanje dobre epidemiološke situacije.

Sve su mjere vezane za zdravstvenu situaciju, s te strane sve su mjere povremene i mogu se mijenjati sukladno epidemiološkoj situaciji, a porocjena je da će se s jednim slobodnim danom u tjednu ona moći kontrolirati.”

Kazao je i kako socijalni partneri nisu razgovarali o Zakonu o radu.

“ZOR kao takav je jedna neiscrpna tema bilo kojih razgovora sa socijalnim partnerima. Kako je krenula ova kriza s koronavirusom tako su se pojavile razne spekulacije o izmjenama ZOR-a. Ono što mogu sada reći je da nismo pokretali tu temu i nismo o tome razogvarali.”

“Ako bilo tko od socijalnih partnera nametne tu temu, o njoj ćemo razogvarati”, kazao je ministar Aladrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram