Bjelovar od 1. svibnja ukida prirez

Vijesti 28. tra 202015:07 > 15:10
Damir Spehar/PIXSELL

Grad Bjelovar ukinut će, nakon 19 godina, prirez od šest posto od 1. svibnja i tako se pridružiti drugim hrvatskim gradovima u kojima se on ne plaća, odlučilo je bjelovarsko Gradsko vijeće.

“Prirez porezu na dohodak uveden je 2002. i postupno smo ga smanjivali zadnjih godinu dana. Ova vrsta poreza punila je gradsku blagajnu s više od deset milijuna kuna na godišnjoj razini posljednjih 19 godina”, istaknuo je u priopćenju bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Dodao je da su tri godine štedjeli, racionalno upravljali novcem, smanjivali broj zaposlenika i masu plaća, digitalizirali usluge, povlačili financijska sredstva iz EU fondova i tko postupno omogućavali takav potez.

VEZANE VIJESTI

“Zato možemo, upravo sada, kada je najpotrebnije, poslati snažnu poruku da se može jer štedi se kad se ima kako bi se hrabri potezi mogli donositi kad dođe kriza”, istaknuo je Hrebak.

Ako se zbog ukidanja prireza barem nekoliko poduzetnika odluči investirati u godinama koje dolaze, zaposliti ljude i povećati gospodarsku aktivnost, trud i odricanje sigurno će se isplatiti, zaključio je bjelovarski gradonačelnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.